DZC '68NieuwsOverige nieuwsWedstrijdverslagen van de TopTeams

Wedstrijdverslagen van de TopTeams

TOPteams is een actie van de commissie Prettig Sportklimaat waarbij wekelijks drie teams worden uitgekozen als TOPteam.
Deze thuisspelende teams (JO9-3, JO11-4 ) speelden afgelopen zaterdag in een speciaal ‘Prettig Sportklimaat shirt’. Op de shirts staan verschillende spreuken, die te maken hebben plezier & sportiviteit.

JO9-3

Ook in het nieuwe seizoen zetten de jongens van JO9-3 uiteraard weer hun beste (voetbal)beentje voor!

1 februari 2020 stond de eerste wedstrijd voor onze mannen van JO9-3 gepland. We speelden thuis tegen St. Reünie/GSV. Uitslapen had gekund, want de wedstrijd begon pas om 11:15 uur, maar natuurlijk zorgde de adrenaline voor alsnog vroege vogels. Voor de wedstrijd werden de jongens nog wat stimulerende woorden ingefluisterd door trainer Thomas en nog belangrijker vooral veel plezier gewenst.
Ouders, lees de mama's, settelen zich in de dug-out en de papa's langs de lijn. Het startsein werd gegeven door Thorgall, de teamleider van ons team voor wie vandaag weer de eervolle taak van spelleider was weggelegd.

De eerste helft begon goed met een mooie goal van Noud, maar al snel werd het 1-1. De jongens waren niet getreurd en voetbalden gedreven door. De verdediging met Viggo en Deran stond als een huis. Moritz, onze keeper, had een paar mooie reddingen en Len wist een paar keurige voorzetten af te leveren. Deze inzet en samenwerking werd beloond door een prachtige goal van Coen.
Ook de tegenstander was fanatiek en het werd daarmee toch nog 2-2 voor de rust. Goed gespeeld jongens!!

In de rust is er de verdiende Ranja en zijn er de motiverende woorden van de trainer. Nog even de handen op elkaar met de yell "team Power"!!!! We zijn klaar voor de tweede helft.

De mooie woorden van trainer Thomas wierpen zijn vruchten af, want al snel werd het 3-2 door een goal van Mattiz. Door de goede samenwerking van de jongens kon Mattiz nogmaals zijn slag slaan en scoorde hij zijn tweede goal, het staat 4-2.

Moritz, de keeper, kon met zijn team niet voorkomen dat het 4-3 werd. Maar schouders er weer onder en door......
Achmad maakte het met een hard afstandsschot 5-3.
De tegenstander wist het weer spannend te maken door hun 4e goal binnen te prikken, maar kort daarop volgde het verlossende eindsignaal.

Na afloop van de wedstrijd werden er nog penalty's genomen en bedankten de spelers en coaches elkaar voor de sportieve wedstrijd.

Het was weer een mooie, spannende en sportieve wedstrijd met allemaal blije gezichten, oprecht een Top Team!!