DZC '68NieuwsOverige nieuwsWedstrijdverslag vv Sliedrecht 1 - DZC''68 1

Wedstrijdverslag vv Sliedrecht 1 - DZC''68 1

Het begin van de wedstrijd tegen Sliedrecht begon bijna desastreus, in de 3e minuut verspeelde Yoek Verheij de bal op onze eigen helft en in een snel opgezette aanval kwam Sliedrecht bijna tot scoren waarbij Juninjo van Ree (11) paste op Dennis Verhoef (9) en deze bijna af kon ronden.
De toon was gezet, het was oppassen geblazen dus. In een redelijke eerste helft met een handvol kansen voor beide teams bleef het een zeer matige vertoning. In het begin van de tweede helft, door een ingestudeerde cornerbal heeft DZC’68 een 1-0 overwinning over de streep getrokken. Dit was overigens een prachtige afronding van deze hoekschop waarbij Thomas Kleinlugtebeld de opzet en afronding met een prachtig diagonaal schot vanuit de hoek van het strafschopgebied vlamhard onder de lat deed ploffen.

In de eerste 10 minuten was Sliedrecht erg druistig bezig, de beide buitenspelers van Sliedrecht waren erg beweeglijk en gaven onze verdedigers het nodige werk. Even daarna kon DZC weerwoord geven, een snelle aanval, een scrimmage voor het doel van Sliedrecht waarbij Jesper Vonk een flink aandeel had en bijna kon scoren. Zo kreeg Jesaja Dias (17) van Sliedrecht even later ook een dot van een kans, maar zijn schot vanuit een vrije trap ging voor open doel ruim naast. Even later een mooi opgezette aanval door Sliedrecht, via de linkerkant van Sliedrecht, snel opkomende spelers die voorzetten en bij de afronding de bal op de paal deden belanden. Na de pauze konden we Sliedrecht verrassen met dat eerder vermelde doelpunt van Thomas Kleinlugtebelt. Bij die korte corner op rechts kreeg Thomas Kleinlugtebeld de bal terug en krulde die in één keer in de verste bovenhoek (0-1). Daarna werd het spel van beide teams steeds slordiger en wisselden vrije trappen aan beide zijden en blessures elkaar af. Ook kregen beide teams nog enkele kleine kansjes maar die zorgden niet voor veel verwarring.Op basis van het vertoonde spel van de beide teams kunnen we constateren dat in de 1e helft Sliedrecht een licht veldoverwicht had en in de 2e helft met veel lange ballen nog enige druk probeerde uit te oefenen. In de 2e helft was D.Z.C. de bovenliggende ploeg maar er zal nog wel een beter spelletje op de mat moeten worden gelegd om DUNO volgende week te kunnen verrassen.

vv Sliedrecht - DZC'68  0 - 1

Aanstaande zaterdag  speelt DZC’68 om 15.00u de thuiswedstrijd tegen de vv DUNO 1