DZC '68NieuwsOverige nieuwsWedstrijdverslag van twee wedstrijden van Vrouwen 2

Wedstrijdverslag van twee wedstrijden van Vrouwen 2

Dit keer geen 1 maar 2 wedstrijdverslagen van Vrouwen 2.
DZC'68 VR2 - AZSV VR3 8 oktober 2016
Drienerlo VR2 - DZC'68 VR2 15 oktober 2016
Zaterdag 8 oktober 2016. Terwijl DZC'68 zich opmaakt voor het Oktoberfest moet VR2 nog aan de slag. Vandaag staat de wedstrijd tegen AZSV VR3 op het programma. Van eerdere wedstrijden tegen AZSV weten we dat we de dames uit Aalten en omgeving niet moeten onderschatten. En terwijl de Deutsche Schlagers over het complex schallen en het publiek (onder hen oud-trainers Gino en Gerard) toestroomt naast veld 3, trappen we af onder een prachtig najaarszonnetje.

De wedstrijd kent een hoog eenrichtingsniveau. De vrouwen van DZC'68 brengen de lessen van trainer Umud goed in praktijk en laten samenspel zien dat hoger gekwalificeerde teams niet zou misstaan. Met een tussenstand van 5-0 en een eindstand van 9-0 door Anne Bos,Mariëlle, Susanne, Karlijn en Jo-Ann blijken de Doetinchemse vrouwen ditmaal de sterkste, kunnen de Dirndl jurkjes en lederhosen aan en kan het Oktoberfest 2016 richtig anfängen!

Zaterdag 15 oktober 2016. Huwelijksdag van trainer Umud en de spits van VR2, Melek, én de vroegste wedstrijd van dit seizoen: om 10.00 uur spelen we uit tegen Drienerlo in Enschede. Een team dat ieder jaar wisselt qua samenstelling omdat student-speelsters nieuw arriveren en student-speelsters afstuderen en vertrekken. Geen pijl op te trekken dus maar volgens traditie een bijzonder leuke tegenstander. Deze zaterdag is ook de eerste zaterdag van de herfstvakantie in de regio Midden en dus missen we naast de speelsters die door stage niet aanwezig kunnen zijn, enkele andere speelsters én we hebben helaas nog te kampen met blessures. We doen met goed resultaat een beroep op één van de enthousiaste mede-grondleggers van het vrouwenvoetbal binnen DZC'68, Mike Clephas, om trainer/coach Umud te vervangen. En terwijl de ochtendnevel langzaam oplost, rijden we in alle vroegte (07.45 uur !) met 14 speelsters en gevulde broodtrommeltjes richting de campus van de UT. Tamara, Jantien en Kimberly maken nog een tussenstop bij een ander stadion maar wetende weg uiteindelijk ook te vinden.

De samenstelling van Drienerlo VR2 2016 blijkt inderdaad aanzienlijk gewijzigd ten opzichte van het team van vorig seizoen. Lastig in te schatten dus. Interim-trainer Mike, assistent-trainer Rob en teammanager Carla hebben even tijd nodig om te bepalen of de concept opstelling van Umud gehandhaafd wordt op basis van de speelsters naast ons in de kantine. We besluiten de opstelling te handhaven. Warming up check, wedstrijdbespreking check, gezamenlijke jell check en dr'an.

VR2 speelt de sterren van de hemel, laat opnieuw prachtig samenspel zien en bij een van die weergaloze acties scoort Jo-Ann - onder het toeziend oog van trotse shirtsponsor Jan van Ulstvan De Groenmakers - een fantastisch mooi doelpunt: 0-1. Het enthousiaste positieve coachen, zoals we dat van Mike gewend zijn, brengt Karlijn tot een beauty van een kopbal, die maar nét over het doel gaat maar volgens Mike minimaal een 50% doelpunt is: 0-1,5. Er ontstaat een vrije trap en Jo-Ann krijgt het advies met volle overtuiging te schieten en dat doet ze: 0-2,5. Het combinatiespel levert DZC'68 nog een aantal kansen op maar deze leiden niet tot een doelpunt en met de stand van 0-2,5 gaan we de rust in. Interim-coach Mike complimenteert de speelsters met hun spel en vraagt ze in de tweede helft vooral scherpte te houden. Wanneer dat lukt, kan VR2 Umud en Melek vanavond 3 punten overhandigen en dat is uiteraard ons doel in de wedstrijd vandaag maar ook in alle andere wedstrijden dit seizoen. Ondanks de waarschuwing in de rust, blijkt de scherpte in de tweede helft wat minder aanwezig en gaat deze helft rommelig van start, althans voor DZC'68. De tegenstander heeft de scherpte wel gevonden in de rust en brengt de stand op 1-2. Drienerlo aast op een 2e doelpunt en VR2 doet er alles aan om hen daarvan te weerhouden. Dat lukt, eindstand 1-2 en op naar het bruiloftsfeest.