DZC '68NieuwsOverige nieuwsWedstrijdverslag Top Team DZC'68 JO8-3

Wedstrijdverslag Top Team DZC'68 JO8-3

TOPteams is een actie van de commissie Prettig Sportklimaat waarbij wekelijks drie teams worden uitgekozen als TOPteam.
Deze thuisspelende teams (JO8-3 ) spelen die week in een speciaal ‘Prettig Sportklimaat shirt’. Op de shirts staan verschillende spreuken, die te maken hebben plezier & sportiviteit.
Vandaag waren de jongens van DZC JO8-3 Top Team van de week. Ons team bestaat uit Siem Kuiper, Yorick Rikken, Niek Schut, Koen Engelen, Robin Kelderman, Finn Bulten, Deen Knuever en Mats Bongers. Bij afwezigheid van Yorick en Mats kwam Sven te Winkel vandaag ons team versterken.

De jongens begonnen fanatiek en enthousiast aan de wedstrijd, net als de tegenstander, met kansen over en weer. Met Niek en Deen in de verdediging werd menig kans van Oeken vakkundig om zeep geholpen. Koen en Finn vormden de verbindende schakels met de aanval op het middenveld en Robin en Sven waren onze felle spitsen. Siem verdedigde, zoals altijd als een tijger, ons doel. Na een zinderende 1e helft was de stand 0-4 in het voordeel van Oeken. Deze score was echter niet helemaal een juiste afspiegeling van de onderlinge krachtsverhoudingen aangezien DCZ wel degelijk een paar mooie kansen kreeg.

De 2e helft werd er m.b.t. de veldposities lekker op los gerouleerd. Koen stond in de goal en iedereen droeg z’n steentje bij. De time-out werd gebruikt om met z’n allen te besluiten nog tenminste 1 goal te scoren! Vastberaden begonnen de jongens dan ook aan de laatste 10 minuten. Koen schoot de bal naar laatste man Finn, die de bal vlot doortikte naar Deen. Deen had oog voor de vrijstaande Niek die op zijn beurt Robin aanspeelde. Sven leidde de verdediging van Oeken af met een slimme loopactie waardoor Robin Siem met een slimme steekpass vrij voor de keeper kon zetten. Siem hield het hoofd koel en passeerde met een leep balletje de keeper van Oeken; goal voor DCZ!

Helaas had ook Oeken de weg naar ons doel inmiddels gevonden waardoor de wedstrijd eindigde in 1-8. Nadat alle spelers nog een penalty mochten nemen werd de tegenstander bedankt voor de leuke en sportieve wedstrijd!