DZC '68NieuwsOverige nieuwsWedstrijdverslag SVW 1 - DZC’68 1

Wedstrijdverslag SVW 1 - DZC’68 1

Op een erg koude zaterdag 10 december reizen we om 11.40u af naar Gorinchem, we moeten tijdig terug zijn in verband met onze jaarlijkse kerstbingo die om 19.00u een aanvang neemt. Het is een competitiewedstrijd van de no 4, DZC’68 tegen de no 10 op de ranglijst SVW uit Gorinchem
Om exact 14.00u wordt er afgetrapt en de scheidsrechter is de dhr. Westing die we nu in deze jaargang al voor de 3e keer tegenkomen.  We trappen af op een nieuw aangelegd kustgrasveld wat erg glad was getuige het vele glijden van de spelers. Gelijk in de 1e minuut een communicatiefoutje in onze achterhoede tussen Mike Thus en een verdediger dat bijna zou uitmonden in een tegengoal. Afijn, alles nog ten goede gekeerd en het heeft verder geen schade opgeleverd. Daarop pakken we het spelletje op en geven we aan dat we met duidelijke aanvallende aspiraties vanuit Doetinchem zijn vertrokken. In de 12e minuut een mooie aanval via een aantal schijven en Aron Hebbink zet Jesper Vonk met een assist vrij voor het doel van keeper Lex Kramers van SVW en scoort met een harde schuiver de 0-1.

Dan gaat het spel op en neer waarbij Hicham Farhou (8) van SVW veel in het spel wordt betrokken en ook de meest opstomende middenvelder is en over veel technische vaardigheden beschikt. Zo ook weer in de daaropvolgende minuut, een aanval van SVW waarbij de speler in de hoek van het doelgebied verschijnt. Mike Thus glijdt in de scrimmage die is ontstaan naar de bal en de scheidsrechter besluit een penalty toe te kennen omdat de aanval op een onreglementaire wijze is onderbroken. De voornoemde speler Hicham Farhou legt het balletje op de stip, scoort en zo is de stand weer gelijkgetrokken. In de 25e minuut wordt Aron Hebbink in het strafschopgebied van SVW aan de grond getrokken, scheidsrechter fluit en geeft wederom een strafschop. Thomas Kleinlugtebeld laat zich dat buitenkansje niet afnemen en gaat gelijk achter de bal staan en kan met een mooie pingel de keeper verschalken en we staan voor met 1-2. We blijven de bovenliggende partij en er volgen mooie aanvallen. In de 39e tot en met de 43e  minuut volgen een aantal mooie aanvallen waar Noë Bokila veel energie in legt. Dan krijgt Jesper Vonk de bal aangespeeld op de linkerzijde van het veld, drijft en speelt op het juiste moment Wout Blasman in de voeten die met deze kans wel raad weet en de 1-3 is een feit.

Dan gaan we rusten en er volgt direct na de rust een wissel en Tolgahan Yayla verschijnt na een lang herstel weer voor een halve wedstrijd binnen de lijnen. Dan volgt er een beetje rommelige periode, Noë Bokila krijgt last van zijn hamstring en gaat liggen en wordt gewisseld,  even later volgen er nog een aantal wissels aan onze zijde en moeten we weer een beetje in het spel komen. SVW weet van die periode gebruik te maken en komt wat beter in het spel en weet een aantal aanvallen op te zetten, enkele cornerballen worden genomen die verder geen gevaar opleveren. In de 68e minuut een mooie aanval van DZC, Luuk Meier geeft een voorzet hoog voor het doel van de tegenstander en Jesper Vonk weet deze prachtige voorzet met zijn hoofd af te ronden en brengt de stand op 1-4,  In de rest van de tijd gaan de aanvallen nog over en weer, DZC is tevreden met de uitslag voert nog wat prikacties uit, een aantal corners die verder geen kansen meer opleveren en iedereen begint te verlangen naar de warme kantine, de scheidsrechter fluit exakt op de 90e minuut af en heeft een probleemloze wedstrijd gefloten.

SVW- DZC’68 (1-3) 1–4    0-1 Jesper Vonk, 1-1 Hicham Farhou, 1-2 Thomas Kleinlugtebeld,  1-3 Wout Blasman, 1-4 Jesper Vonk