DZC '68NieuwsOverige nieuwsWedstrijdverslag MVR J015 3 - DZC '68 J015 3

Wedstrijdverslag MVR J015 3 - DZC '68 J015 3

Zaterdag 27 oktober stond er toch wel een bijzondere pot op het progamma tegen MVR J015 3, die helaas afgelopen maanden door een verschrikkelijk drama wat zich afspeelde in de 1e bekerronde in het nieuws kwam.,
Na een beetje met knikkende knieën binnen te zijn gekomen bij MVR ons zegje in de kleedkamer hebben gezegd en een steunbetuiging kaart hebben kunnen maken gingen wij richting de warming up. Waarin beide ploegen hun eigen warm up deden in dit geval en wij met de trainers konden praten en de kaart hebben kunnen geven.

Fantastisch om te zien dat de jongens lekker aan de warming up waren begonnen en een prachtige shirt aan hadden met de naam van thijmen op het shirt! En postief waren en konden lachen. Iedereen de staf de club en de spelers nog zichtbaar aangeslagen maar dat is natuurlijk volkomen begrijpelijk. Ze vonden het erg fijn dat we aan ze dachten. En na de vragen hoe het ging en wat ze vertelden hoe de dag was verlopen en hoe het de afgelopen weken ging, word je even stil van en is voetbal maar een bijzaak.

Maar er moest gewoon gevoetbald worden. Nadat we voor het eerst de inloopshirts aan hadden en terug naar de kleedkamer gingen om ons klaar te maken werd de focus op de wedstrijd gelegd!

De eerste 10 minuten waren ze zoekende, wat kunnen we verwachten en misschien de nodige spanning dat met zich mee bracht. Na 10 minuten hadden we door dat ook de tegenstander vel was en wou voetballen. Ook de mensen om het veld waren lekker fanatiek. Dat schudde ons wakker om te gaan voetballen! Na 11 minuten lag de 0-1 in het netje.

Prachtig om te zien hoe de eerste helft de kansen werden benut op waar we getraind hadden. Zijkanten zoeken en voor komen ging super. Dat resulteerde in een uiteindelijke 0-5 met rust. In de rust kunnen vertellen dat we op deze voet door moesten gaan. De kansen beter af moesten maken en de keuzes van de voorzetten soms anders moet. Dat werd in de 2e helft heel goed uitgepakt, de ene naar de andere goal vloog er in. Wel sneu om te zien dat ze moeilijk het duel durfde in te gaan na alles wat er was gebeurt. De uiteindelijke eindstand is 0-12 geworden.

Een beetje een gekke rare uitslag. Maar het mooiste na afloop was niet de 0-12 winst, maar het kunnen zien dat die jongens van MVR door gaan met plezier maken en voetballen en de zinnen kunnen verzetten! Petje af voor elke speler en staflid dat je dit kan doen! Geweldig! Het was een bijzondere wedstrijd...