DZC '68NieuwsOverige nieuwsWedstrijdverslag IJzendijke Vr 1 - DZC Vr 1

Wedstrijdverslag IJzendijke Vr 1 - DZC Vr 1

Zaterdag 19 septemberzijn wij om 09:00 uur vertrokken met de bus naar IJzendijke. IJzendijke een plaats in Zeeland, vlakbij de Belgische grens.

Een busreis, met een tussenstop, van ruim 3,5 uur .
Tijdens onze busreis hebben onze nieuwe activiteitenbegeleidsters binnen het team, Maartje en Sophie, zich ingezet om ons een vermakelijke rit te verzorgen.

Er werd een vragenlijst uitgedeeld waarin ‘Ranking the stars’ het onderwerp was. In de vragen kwamen verschillende onderwerpen naar voren, waarin humor natuurlijk voorop stond. Wie zou dit seizoen de meeste gele kaarten krijgen en wie heeft er het meest over voor een basisplaats. Natuurlijk nemen we dit allemaal met een korreltje zout.
Om de spanning erin te houden komt de uitslag pas na de wedstrijd, tijdens de terugreis in de bus.

Met een goede sfeer kwamen we aan in IJzendijke, een voetbalclub tussen de weilanden. Alsof we in de Achterhoek waren.
Eenmaal omgekleed, met de wedstrijdbespreking en warming-up achter de rug, beginnen we aan de wedstrijd.
De eerste 30/35 minuten waren we goed in balbezit. Er was een prima organisatie en er werd rust behouden in ons spel. Er ontstonden mogelijkheden om te scoren. Ook mogelijkheden die we eigenlijk af hadden ‘moeten’ maken. Helaas gebeurde dit niet. De regel van voetbal werd hierin werkelijkheid: ‘maak je zelf de kansen niet af, dan vallen ze er aan je eigen kant wel in’.
3 tegengoals binnen 10 minuten, waarmee we vervolgens ook met 3-0 achterstand de rust in gingen. Een redelijk grote achterstand die niet zomaar te kantelen is. Wil dit zeggen dat dit onmogelijk is, nee zeker niet!
Met 10 minuten te hebben gespeeld, veranderde wij onze speelwijze. De dames van IJzendijke waren hun organisatie kwijt en wisten een langere tijd niet hoe ze dit moesten oppakken. Er ontstond grote druk vanuit onze kant. Er werden meerdere kansen gecreëerd die ook helaas in de tweede helft niet werden afgemaakt. Later in de tweede helft zakten we terug, ook deels conditioneel. Helaas kregen wij ook nog de 4-0 tegen, wat ook de uitslag van de wedstrijd werd.
Een goed leerpunt en doel om hard aan te werken, onze kansen die we ook zeer zeker zelf goed opzetten, afmaken.
Ondanks het verlies in IJzendijke heeft dit onze lange terugreis naar Doetinchem niet verpest.
We kregen de uitslag van onze Ranking the stars, een verhit diner bij de Mac  in Goes en prachtige karaoke-duels. Dit alles maakte de dag toch erg gezellig en zorgt dit voor een goed teamgevoel.

Volgende week wordt het wedstrijdverslag geschreven door Britt, onze sterke buitenspeler. We zijn blij zijn dat ze vanaf volgende week weer kan aansluiten