DZC '68NieuwsOverige nieuwsWedstrijdverslag DZC'68 VR1 - AZSV VR1

Wedstrijdverslag DZC'68 VR1 - AZSV VR1

Zaterdag 29 februari stond de 3e derby van het Oosten op het programma tussen DZC '68 VR1 & AZSV VR1. De twee eerdere edities (competitie en Achterhoek Cup) gingen, enigszins geflatteerd, met 5-1 verloren.
Nu moest het dan gebeuren, drie keer is scheepsrecht zullen we maar zeggen.
We hadden helaas wel te maken met een lange rij afwezigen maar kregen hulp van Mira (VR2) en Suus (Dzc'68 Mo19-1). Zelfs Mette had voor acute noodgevallen plaats genomen op de bank.
We waren zeker niet van plan onze gasten vandaag cadeautjes te geven en het strijdplan was duidelijk. Duels winnen en geen ruimte weg geven.

De scheidsrechter had zich goed voorbereid en wist zich goed staande te houden te midden van de soms pittige duels. De hele eerste helft wisten we hen onze wil op te leggen en dwongen ze om keuzes te maken die ze eigenlijk niet wilden maken. Ze speelden veel de lange bal of de naar de zijkanten gedwongen speelsters leverden onnauwkeurige voorzetten af. Ja, AZSV had meer mogelijkheden maar door uitstekend keeperswerk van Nora en daarvoor een prima functionerende verdediging bleef het tot vlak voor rust 0-0. Een persoonlijke fout achterin, kan een keer gebeuren, in de opbouw was de inleiding voor de 0-1, tevens ruststand.

In de rust konden stelden we vast eigenlijk best tevreden te zijn. De organisatie stond goed en met misschien iets meer rust voorin aan de bal en met wat meer geluk zouden we een goed resultaat neer te kunnen zetten.
Ook de tweede helft begonnen we weer sterk en hadden helaas niet veel geluk met bijvoorbeeld de vrije trappen en hoekschoppen.
En als je zelf niet scoort....dan valt de  aan de andere kant binnen. Op randje (was het niet) buitenspel nam hun aanvoerster de bal, dat denken wij wel, met de bovenarm mee en kon zo in een één op één duel Nora passeren, 0-2.

Dit was het moment om Suus Waterman in te brengen. In de MO19-1 tegenwoordig linksbuiten en iemand waar we hopelijk in de toekomst nog veel moois van gaan zien. Mira, die in de basis was gestart, werd voor haar gewisseld. Suus ging ook bij ons op linksbuiten spelen dus ging Britt naar rechts.

Uiteraard lieten we het er niet bij zitten en bleven gewoon ons eigen spel spelen en ons niet van de wijs brengen. Niet veel later kregen we een vrije trap en die werd mooi binnen gekopt door, ook niet de grootste, Marley, 1-2. We waren weer terug in de wedstrijd.
We kregen meer grip op het middenveld en onze gasten lieten zich meer op hun helft terug dringen. Helaas wisten, behalve een bal (mis) in de kluts geen kansen te creëren en scoorde AZSV in de slotfase na een vrije trap de 1-3.

We kunnen terug kijken op een goede wedstrijd maar helaas geen punten vandaag. Volgende week spelen we uit in Dalfsen tegen ASC '62 VR1 en schrijft Sanne het wedstrijdverslag.