DZC '68NieuwsOverige nieuwsWedstrijdverslag DZC'68 1 - vv de Merino's

Wedstrijdverslag DZC'68 1 - vv de Merino's

Tegen het laag geklasseerde De Merino’s uit Veenendaal kwam DZC’68 pas in de 90e minuut op 1-1. Van beide kanten dramatisch, het aangluren niet waard”, zei trainer Jos van der Veen van de thuisploeg. DZC’68, dat zesde staat, speelt nog twee duels en is al verzekerd van de nacompetitie. Van der Veen: „Dan moet iedereen weer fris zijn.

Tegen het laag geklasseerde De Merino’s uit Veenendaal kwam DZC’68 pas in de 90e minuut op 1-1. Van beide kanten dramatisch, het aangluren niet waard”, zei trainer Jos van der Veen   van de thuisploeg. DZC’68, dat zesde staat, speelt nog twee duels en is al verzekerd van de nacompetitie. Van der Veen: „Dan moet iedereen weer fris zijn.

Bovenstaande opmerking van onze trainer dekt eigenlijk de lading van de gehele wedstrijd. De Merino’s begon goed aan de wedstrijd het veldspel zag er beter verzorgt uit met een aantal kansjes voor de Merino’s in de 12e en 16e minuut, daarbij werd de Merino’s de gelegenheid  gegeven tot 3x toe een schot af te vuren op onze keeper Mike Thus. Door goed ingrijpen kon hij een achterstand voorkomen. In de 34e minuut konden wij iets terugdoen, een mooie pass op Ian de Haan die bijna kan scoren maar in botsing komt met de keeper van de Merino’s. In de 44e minuut verschijnen we weer voor het doel van onze tegenstander, Gloria Papela is in balbezit, kappen, draaien en meer van die bewegingen en weet uiteindelijk toch de bal bij  Ian de Haan te krijgen die de bal prachtig in de linkerbovenhoek plaatst. Met een uiterste krachtsinspanning weet de keeper van de Merino’s Koen Hagelstein een hand tegen de bal te krijgen en treffen we geen doel.

In de 55e minuut een aanval van de Merino’s die daarbij onze keeper Mike Thus verschalken  omdat deze iets te ver voor zijn doel stond. Verder liet het restant van de 2e helft van de wedstrijd echter geen spannende dingen meer zien  waar we een beetje warm van konden worden afgezien van het vele wisselen van spelers waarbij we ternauwernood van een schorsing verschoont bleven door het teveel gebruiken van de wisselmomenten. Maar door ingrijpen van onze trainer werd dat moment teruggedraaid en kon de betreffende speler  Ryan Wassink de bank weer opzoeken Dan de extra speeltijd, de 90e minuut veerde alles wat DZC was weer een klein beetje op doordat  na een aanval van DZC  Yoek Verheij nog met zijn hoofd kon scoren en de stand weer gelijk trok. Daarna volgden nog enkele spannende momenten omdat de Merino’s zich niet bij een gelijkspel wilde neerleggen, maar daar stond uiteraard onze sluitpost die spelers van de Merino’s tot buiten het strafschopgebied bleef achtervolgen en daarmee scoren kon voorkomen. Daarmee kwam een einde aan deze wedstrijd en daarmee was het 9e gelijke spel een feit.

Vv Nunspeet 1 - DZC'68 1 - 1

Aanstaande zaterdag 21 mei speelt DZC’68 om 15.00u de uitwedstrijd tegen SVZW uit Wierden