DZC '68NieuwsOverige nieuwsWedstrijdverslag DZC'68 1 – KHC Kampen 1

Wedstrijdverslag DZC'68 1 – KHC Kampen 1

Afgelopen zaterdag 26 maart stond de wedstrijd tegen KHC uit Kampen op het programma.KHC stond voor aanvang van de wedstrijd op een12e plek met 13 punten na 12 gespeelde wedstrijden. DZC’68 met 29 punten uit 12 wedstrijden de no 3 in de 1e klasse D zaterdag.
In verband met de vele blessures moest er een beroep worden gedaan op talentvolle spelers uit de teams  van onder 19-1 en 17-1.  Zo kon Floris Liet (9) starten in de basisopstelling. Gelijk in de 2e minuut een sterk aanvallend DZC waarbij Gloria Papela de bal voorzette en Floris Liet bijna zou scoren, dat zou toch een prachtig begin zijn geweest voor deze debutant.In de 14e minuut weer een mooie aanval waarbij Gloria vanaf 30 meter een schot loste dat de lat toucheerde.  DZC zette tot dat moment onze gasten flink onder druk en KHC trachtte uiteraard daar onderuit te voetballen. In de 21e minuut een corner voor KHC die de bal voor zette ver achterin het strafschopgebied, de bal werd voor gekopt en in eerste instantie kon Mike Thus nog redding brengen, maar de afgeslagen bal werd goed ingeschoten door de no 17 van KHC Giorney Rojer en we kwamen op achterstand 0-1. Daarna waren we de kluts gedurende 20 minuten volledig kwijt en ging heel veel fout en waren we blij dat we met deze achterstand de kleedkamer op konden zoeken voor de thee.
Na de pauze repareerde DZC dat weer, zoals ook Jos van der Veen dat verwoordde:
„We waren dominant, maar het leverde slechts minimale kansen op. Normaal valt de bal altijd wel eens goed, maar dat bleef achterwege. We kwamen wel op 1-1 door een mooie treffer. Aron Hebbink legde de bal terug op Kleinlugtebeld die goed inschoot. Wij moesten genoegen nemen met een remise en staan nu tweede. Jammer, want als je de overige uitslagen bekijkt, hadden we bovenaan kunnen komen te staan. Nu moeten we het de volgende wedstrijd tegen koploper CSV Apeldoorn maar laten zien, zoals we dat thuis tegen hen ook deden.”

Uiteraard trachtten onze gasten het spelletje te vertragen door blessures voor te wenden door het dominante spel van de thuisploeg maar daar trapte de goed leidende scheidsrechter de heer van Kraay niet in en nam daarvoor passende maatregelen.  In de 76e minuut werd Ian de Haan, nog een 2e debutant van DZC binnen de lijnen gebracht vanuit het team onder 17-1, die verder ook verdienstelijk speelde en opviel door zijn hoge loopvermogen en snelheid.

DZC’68 – KHC Kampen   (0-1 Giorney Rojer (KHC) en de 1-1 Thomas Keinlugtebeld.)

Zaterdag 2 april om 15.00u spelen we de uitwedstrijd tegen de csv Apeldoorn, de no 1 in de huidige stand tegen de no 2 DZC’68.