DZC '68NieuwsOverige nieuwsWedstrijdverslag DZC’68 heren 1 - SDV Barneveld 1

Wedstrijdverslag DZC’68 heren 1 - SDV Barneveld 1

Afgelopen zaterdag 19 februari stond de topper tegen SDV Barneveld op het programma.  SDV Barneveld stond voor aanvang van de wedstrijd op een gedeelde 2e plek met 18 punten uit 9 gespeelde wedstrijden .
De wedstrijd kwam moeizaam op gang met veel balverlies aan beide zijden. DZC’68 had de 1e helft de wind mee en dat leverde een overwicht op met onder andere kansen in de 37e en de 40e minuut. Aron Hebbink en Rik Flutters troffen geen doel, mede door sterk optreden van keeper Ruben van de Streek van SDV Barneveld. SDV Barneveld was blij dat de rust zonder kleerscheuren werd bereikt. In de tweede helft was het andersom en had SDV Barneveld een optisch overwicht.

In de 60e minuut kreeg SDV Barneveld een vrije trap op een gevaarlijk plek, op ongeveer 20 meter van het doel van Mike Thus, die de goed genomen vrije trap onschadelijk maakte. De aanvallen van SDV Barneveld werden te ver doorgevoerd tot diep in het 16 meter gebied waardoor DZC’68 telkens weer terug in balbezit kon komen.  DZC’68 hanteerde in de 2e helft vaak de lange bal en ging slordig met balbezit om. Onze trainer Jos van der Veen bracht in het verloop van de 2e helft nog een 3-tal wissels in om toch nog winst te behalen. In de 92e minuut, toen eigenlijk iedereen zich al verzoend had met een 0-0 gelijkspel, was er toch nog een counter van DZC’68. Thomas Kleinlugtebeld trok de bal voor, daar kreeg Noé Bokila de bal precies goed. Hij schoot de bal binnen en ons feestje kon bijna beginnen, althans dat dachten we allemaal. Maar SDV Barneveld probeerde in extremis nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. In een ultieme aanval kopte Rob Knul de bal op de buitenkant paal buiten bereik van Mike Thus. De goed leidende scheidsrechter de Vries liet nog een aantal spannende minuten doorspelen en eindelijk kwam daar het beslissende eindsignaal. Het moet gezegd worden maar wij waren wel de gelukkige winnaar na niet zo bijster goed spel van onze ploeg.

Aanstaande dinsdag speelt DZC’68 voor de Achterhoekcup tegen Grol, aanvang 20:00.

Zaterdag 26 februari om 15:00 staat de uitwedstrijd tegen DOS Kampen op het programma.