DZC '68NieuwsOverige nieuwsWedstrijdverslag DZC’68 heren 1 – vv Nunspeet 1

Wedstrijdverslag DZC’68 heren 1 – vv Nunspeet 1

Afgelopen zaterdag  05 maart stond de wedstrijd tegen de vv Nunspeet op het programma.

De vv Nunspeet stond voor aanvang van de wedstrijd op een 7e plek met 17 punten na 11 gespeelde wedstrijden.

Voor aanvang van de wedstrijd tegen Nunspeet misten we Robin Faber, Aron Hebbink, Glenn Elferink, Benjamin van Rooij en de lang geblesseerde Fabian Mensah.  Hierdoor zat oudgediende en keeperstrainer Job Tadema op de bank.

De bedoeling was duidelijk, het moest een passend antwoord zijn op de wedstrijd van een week eerder tegen DOS Kampen, doelend op het gestaakte duel na de 1e helft waarin DZC’68 met 2-0 achterstond.

De wedstrijd kwam gelijk in een hoog tempo op gang met een mooie aanval over links, opgezet door Thomas Kleinlugtebeld. In de 17e minuut weer een prachtige aanval door het midden van de Nunspeter verdediging en deze werd prachtig afgerond door Thomas. Helaas had de onpartijdige assistent buitenspel geconstateerd en ging het feestje niet door. De eerste helft kenmerkte zich door een overwicht van DZC’68. Gloria Papela loerde de hele wedstrijd al op een foutje van de goed keepende Jardi Niebeek van Nunspeet en had in de 31e minuut beet. De keeper speelde de bal iets te ver voor zich uit en Gloria scoorde de 1e treffer, 1-0. In de 56e minuut een zware blessure voor Max Engelman van Nunspeet. In een scrimmage om de bal blesseerde hij zijn enkel.

Al spoedig kwam DZC’68 weer in het ritme en bleven de aanvallen weer op de helft van Nunspeet plaatsvinden. DZC’68 domineerde en dat resulteerde in de 73e minuut in een mooi opgezette aanval over links met een oprukkende Gloria Papela die een mooie voorzet gaf op Noé Bokila die de 2-0 op het scorebord liet verschijnen. Dat was tevens de eindstand.

Al met al was de wedstrijd tegen Nunspeet allesbehalve hoogstaand, maar de overwinning voor DZC'68 was verdiend. Zoals onze trainer Jos van der Veen opmerkte: ,,We hebben gedomineerd. Het duurde alleen veel te lang voor we het duel in het slot gooiden. Het enige waar ik minder tevreden over ben is de afronding.”

Aanstaande zaterdag 12 maart speelt DZC’68 om 15:00 de uitwedstrijd tegen SVI uit Zwolle