DZC '68NieuwsOverige nieuwsWedstrijdverslag DZC’68 1 – vv Hierden 1 op 30 oktober 2021

Wedstrijdverslag DZC’68 1 – vv Hierden 1 op 30 oktober 2021

Afgelopen zaterdag stond de competitiewedstrijd tegen vv Hierden op het programma. Hierden stond voor aanvang van de wedstrijd op een 13e plek met 4 punten uit 5 wedstrijden. Uiteraard moet je dan waken voor onderschatting.
De eerste helft had DZC’68 het betere van het spel. Daar tegenover probeerde Hierden de snelheid uit het spel te halen door o.a. bij overtredingen lang te blijven liggen. Dat wekte zowel in het veld als daar buiten irritatie op. DZC’68 creëerde toch een aantal cornerballen en doelpogingen die door de achterhoede van Hierden met kunst- en vliegwerk uit het doel werden gehouden. In de 20e minuut werd Marijn de Kler in de hoek van het veld gestuit door een speler van Hierden. Beiden vielen op de grond en bij het loskomen van Marijn zag de scheidsrechter een schoppende beweging van Marijn, wat resulteerde tot het geven van rood. Met 10 man veranderde er niet veel aan het spelbeeld, DZC’68 bleef de beter voetballende ploeg. Desondanks eindigde de eerste helft met 0-0.

Direct na het begin van de 2e helft hetzelfde spelbeeld; een aanvallend DZC’68. In de 48e minuut een prachtige aanval waarna Noë Bokila een voorzet binnen tikte, stand 1-0 voor DZC’68. Hierna over en weer aanvallen van beide teams waarbij Hierden met lange ballen een aantal gevaarlijke situaties creëerde en Mike Thus steeds corrigerend moest optreden. In de 85e minuut weer een mooie aanval, waarbij de afgeslagen bal prachtig werd ingeschoten door Rik Vlutters, 2-0 voor DZC’68. Daarna werd de wedstrijd ontsierd door vervelende opstootjes die deze mooie middag een vervelende nasmaak gaven. Al met al een beter DZC’68 waarbij het oogstrelende voetbal in eerdere wedstrijden niet geheel uit de verf kwam. Wel moet worden opgetekend dat het een puike prestatie is geweest door 75% van de wedstrijd met 10 man te spelen. Door deze winst staat DZC’68 nu samen met CSV Apeldoorn bovenaan de ranglijst met 15 punten uit 6 wedstrijden.

Aanstaande zaterdag speelt DZC’68 om 14.30u de uitwedstrijd tegen KHC, momenteel 10e op de ranglijst met 7 vergaarde punten uit 6 wedstrijden.