DZC '68NieuwsOverige nieuwsWedstrijdverslag DZC’68 – DOS’37 (Vriezenveen)

Wedstrijdverslag DZC’68 – DOS’37 (Vriezenveen)

Zittend tussen de spelers van ons eerste elftal  hoorde ik tijdens gesprekken onderling geluiden als “het ging lekker vandaag ‘, “fijn gevoetbald”, "die 9 punten uit 3 pakken ze ons niet meer af” en om de woorden van Max Jansen nog maar eens te citeren “er kan nog iets moois ontstaan”.
En mooi was het afgelopen zaterdag, een heerlijk najaarszonnetje, een redelijk volle tribune, het was weer een beetje ouderwets, en het vertoonde spel werd naarmate de tijd vorderde ook steeds mooier.

Al in de eerste helft bleek DZC’68 de beter voetballende ploeg te zijn, binnen twintig minuten werd het aluminium al  drie maal getroffen door Robin Faber, een van richting veranderd schot door Twan Schoonewille en Thomas Kleinlugtebeld het missen van een open kans voor het doel. DOS'37 trainer Jeroen Niks moest toezien, dat zijn spelers nagenoeg alle duels verloren. DZC'68 overheerste, maar kwam niet tot scoren. De beste kans was nog voor Rik Vlutters, die vrijstaand voor het doel een voorzet van Noë Bokila niet verzilverde. Met geluk bereikten de gasten dus de rust met een gelijke stand en was de ruststand 0-0.

De tweede helft begon met dezelfde 11 spelers van DZC’68 in het veld als in de eerste helft en nu werden de kansen wel benut.

In de 50ste minuut kopte Thomas Kleinlugtebeld een perfecte voorzet van Max Jansen knap binnen en hiermee was de ban gebroken, 5 minuten later stond het namelijk al 2-0 door een diagonale schuiver richting verre rechterhoek van Noë Bokila waar de keeper niet bij kon.

In de 60ste minuut werd het 3-0 door Gloria Papela en hier kon de keeper wel wat aan doen, een schot van 16 meter die de keeper door zijn handen liet glippen.  Dat was ook het moment dat een aantal spelers werden gewisseld. Als afsluiting scoorde Max Riekel nog in de 80ste minuut de 4-0 na goed voorbereidend werk van Rik Flutters. Al met al een verdiende overwinning, voetbaltechnisch beter met daar aangekoppeld veel strijd.

Daar was de trainer van DOS’37 het ook mee eens, zijn conclusie was dan ook: “Wij moeten het hebben van onze strijd, van de tweede bal winnen en van voor elkaar door het vuur gaan.  Ook daarin troefden zij ons af. We waren een figurant in hun positiespel”.

Met andere woorden een uitstekende teamprestatie van DZC’68

Opstelling: 1  Mike Thus  4  Yoek Verheij  5  Jelle van Rinsum   6  Aron Hebing   7  Gloria Papela  11 Noë Bokila  14 Nick Abbink  22 Max Jansen  24 Thomas Kleinlugtebeld  25 Rik Vlutters  26 Robin Faber

Wissels:  63ste minuut: 10 Rutger Ebbers voor Gloria Papela  8   Myron Wissink voor Aron Hebing , 75ste minuut:  19 Max Riekel voor Thomas Kleinlugtebeld  17 Merijn Heijink voor Yoek Verheij