DZC '68NieuwsOverige nieuwsWedstrijdverslag Bennekom 1 – DZC’68 1

Wedstrijdverslag Bennekom 1 – DZC’68 1

Afgelopen zaterdag 12 februari stond de topper tegen Bennekom op het programma. Bennekom stond voor aanvang van de wedstrijd op een 4e plek na 8 gespeelde wedstrijden met 16 punten.
Na een periode van aftasten in de eerste helft kreeg DZC’68  meer grip op het verloop van de wedstrijd en hadden we het betere van het spel. Dat resulteerde uiteraard in een aantal kansen voor Noé Bokila, Aron Hebbink en een afstandsschot van Marijn de Kler, maar de bal wilde er niet in. In de 45e minuut van de wedstrijd, net voor de thee,  werd er een gele prent uitgedeeld aan Robin Faber. Dit resulteerde in een vrije trap die door Mike Thus prima gepareerd werd.

Na de thee hadden we het idee dat DZC’68 nu wel door zou drukken en de winst naar zich toe zou trekken, maar niets van dat alles. Na deze openingsperiode ging  de wedstrijd gelijk op met een aantal kleine kansjes voor beide ploegen.In de 65e en 71e minuut bracht Bennekom nog een 2-tal frisse spelers in en hadden ze een korte tijd het betere van het spel.

Jos van der Veen zag het gevaar en wisselde ook een 2-tal spelers.  In de 88e minuut kreeg Robin Faber zijn 2e gele kaart voor een overtreding op 20 meter van het doel en kon dus vertrekken met rood. Hierdoor werd Jelle van Rinsum nog ingebracht voor Thomas Kleinlugtebeld om de 0-0 over de streep te trekken.

Door het verlies van de csv Apeldoorn zijn we nog een puntje uitgelopen en staan we nog fier aan kop in de 1e klasse D met 2 punten voorsprong op CSV Apeldoorn, SDV Barneveld en 3 punten op Bennekom en Nunspeet.

Aanstaande zaterdag  19 februari speelt DZC’68 om 15:00 thuis wederom een topwedstrijd, nu tegen SDV Barneveld