DZC '68NieuwsOverige nieuwsWedstrijdverslag AZSV VR1 - DZC'68 VR1

Wedstrijdverslag AZSV VR1 - DZC'68 VR1

Zaterdag 12 september stond er wederom een wedstrijd tegen AZSV op het programma. Dit was de derde en laatste bekerwedstrijd in de poule. AZSV had aan één punt genoeg om poulewinnaar te worden.Wij zouden met drie doelpunten verschil moeten winnen om poulewinnaar te worden.
 In deze poule was echt alles nog mogelijk. Winnen van AZSV is een mooie uitdaging. In de afgelopen jaren wisten we slechts één keer in een oefenwedstrijd (1-0 doelpunt Jara) van de Aaltense wisten te winnen. Alle officiële duels in de competitie, beker en Achterhoek cup gingen verloren.
Omdat een goede voorbereiding het halve werk is heb ik me vrijdagmiddag door de kapper nog even een kort en snel kapsel aan laten meten. Dat, en op tijd naar bed, is de basis om weer een goede partij te kunnen vlaggen als vaste assistent scheidsrechter bij de dames. Altijd op één lijn en zo scherp als een mes. Altijd jammer dat publiek en spelers dat vaak net even iets anders zien.

Dan de wedstrijd. Na een korte rit naar Aalten waarbij we twee extra auto’s hadden voor de geblesseerden en geschorste spelers hadden we in Aalten de beschikking over twee kleedkamers en was het veld op tijd beschikbaar voor de warming-up. Perfect geregeld dus.

Vanwege de vele afwezigen speelden we in het begin iets anders dan ze verwacht hadden. Het spel ging dan ook gelijk op en AZSV had duidelijk problemen met onze speelwijze en waren erg slordig. Na ongeveer 20 minuten werd het 1-0. Een beetje jammer maar niks aan de hand. Een kleine 10 minuten later werd een pass achterin onderschept en scoorde AZSV de 2-0. Aanvallend beschikken zij over voldoende individuele kwaliteiten om ook in lastige wedstrijden het verschil te kunnen maken.

Compliment aan de groep dat ze wel blijven voetballen, ook als het tegen zit. We gingen rusten met een 2-0 achterstand. Even de puntjes op de i gezet door Ozzy, onze kansen besproken en weer verder.

Na ongeveer een kwartier kwam hun spits één op één met Suzan en wist te scoren, 3-0. Met nog ongeveer 10 minuten te spelen wist Demi de eer te redden, eindstand 3-1.

In de tweede helft zijn Lynn, Eline en Rienke gewisseld voor Yentl, Mies en Elke.

Door deze overwinning is AZSV poulewinnaar en dus door in de Landelijke beker. Veel succes dames.

Zelf zijn we op doelsaldo laatste in de poule geworden en gaat de bekercompetitie op district niveau verder.

Volgende week spelen we in IJzendijke (Zeeuws Vlaanderen) voor de competitie en zal topaanvoerder Kyra een verslag maken