DZC '68NieuwsOverige nieuwsWedstrijdverslag AZSV 1 - DZC'68 VR1 (Achterhoek cup)

Wedstrijdverslag AZSV 1 - DZC'68 VR1 (Achterhoek cup)

Afgelopen woensdag, 11 december, speelden we voor de Achterhoek cup een wedstrijd tegen AZSV VR1. Een bekende tegenstander voor ons uit de competitie, bij wie wij nog wat hadden recht te zetten.

Vol goede moed gingen wij de wedstrijd in, maar helaas wist AZSV al snel ons doel te vinden. Binnen 15 minuten stonden wij door 2 goed genomen corners van de tegenstander op een 0-2 achterstand. We moesten duidelijk meer strijd leveren en scherper zijn in de standaardsituaties. Kort daarna kreeg Leonie een rode kaart omdat ze een doorgebroken speler aan het shirtje vasthield. Ook viel Eline in de 20e minuut uit met een hoofdblessure. Zij werd vervangen door Wieke. Ondanks deze tegenslagen wisten wij tot de rust met 10 man stand te houden. Er werd geknokt en weinig weggegeven en er werden zelfs nog wat kansjes gecreëerd.

In de rust werd Marley gewisseld voor Britt en Rienke voor Lynn. Al snel kreeg Wieke in de 2e helft een goede mogelijkheid om te scoren, maar de bal ging helaas net naast. In de 60e minuut viel het enige velddoelpunt van AZSV. Een mooie actie op snelheid, die onhoudbaar was voor onze keepster Suzan, die een buitengewone wedstrijd aan het keepen was.

In de 65e minuut werd Elke vervangen door Debbie. Een paar minuten later wist Wieke, op aangeven van Sanne, wel het doel te bereiken na het uitspelen van 3 verdedigsters van AZSV. Een doelpunt wat we verdienden, omdat we hard bleven werken. Direct daarna werd Wieke van achteruit weer alleen voor de keeper gezet. Helaas wist de keepster van AZSV de bal van haar voeten te plukken.

Omdat we bijna de gehele wedstrijd met 10 man op het veld stonden, waren onze ‘batterijen’ na 80 minuten zo goed als leeg. Hierdoor gaven we ongelukkig nog 2 penalty’s weg en wist AZSV deze te benutten, waardoor de eindstand op 5-1 werd bepaald.

DZC’68 VR1 gaat vanaf nu genieten van een winterstop, waarin we onze batterijen weer gaan opladen zodat we als herboren de 2e seizoenshelft kunnen aanvangen.

In het bijzonder willen wij de gastspelers Suzan, Debbie en Lynn bedanken voor hun inzet in deze wedstrijd!

Het volgende wedstrijdverslag wordt verzorgd door Mies.