DZC '68NieuwsOverige nieuwsVrouwen 1 wint en kijkt weer naar boven

Vrouwen 1 wint en kijkt weer naar boven

Zaterdag 7 april stond voor VR1 de uitwedstrijd tegen Hoevelaken VR1 op het programma. Op een knollenveld mochten we aantreden tegen een directe concurrent! Er was geen andere optie dan 3 punten mee terug te nemen naar Doetinchem.
 Zouden we ons hier na het harde werken van de afgelopen weken mee kunnen belonen? Door de staat van het veld was het niet het beste voetbal.

Maar door hard te werken, met het mes tussen de tanden zoals de trainer zegt, kwamen op op 0-1 voorsprong door Tess. Ze bungelde bij een corner ver boven haar directe tegenstander uit en kopte hem binnen. Vlak daarna maakte Jara de 0-2. De 0-3 kwam ook uit een corner. Marissa schoot de afvallende bal langs de keepster. Of dit een assist was van Tess of Mira moesten ze samen nog even uitvechten.

We gingen rusten met een 0-3 voorsprong al had het eigenlijk al wel 0-5 kunnen zijn maar bij Tess wilde de keepster helaas niet aan de kant gaan!

In de rust hebben we het vizier verder op scherp gezet want het zou niet de eerste keer zijn dat we een voorsprong weg zouden geven. Vlak na rust viel de 1-3. Ondanks deze goal kwamen we niet in de problemen aangezien we direct vanaf de aftrap weer scoorden. Mira tikte de 1-4 binnen. Dit was nog niet genoeg en Sanne maakte op een hele mooie manier de 1-5.

Op deze eerste zaterdag met mooi weer, op een knollenveld (HV) in Hoevelaken hebben wij ons harde werken van de afgelopen weken mogen belonen met 3 punten, dik verdiend! We zijn een plekje gestegen naar de 8e plaats.

Volgende week wederom een belangrijke wedstrijd. Dan spelen we om 11.45 uur thuis op ons prachtige hoofdveld tegen Faja Lobi KDS, zijn staan met 2 punten achterstand op plek 10.

Hopelijk kunnen we deze lijn voortzetten.