DZC '68NieuwsOverige nieuwsVrouwen 1 bekert verder na de winterstop

Vrouwen 1 bekert verder na de winterstop

Vandaag stond de bekerwedstrijd tegen AZC/Eefde VR1 op het programma. Dit team komt uit in de 4e klasse zondag. Net als wij winnen ook deze dames geregeld met ruime cijfers, dus we moesten D'RAN!
Door de verslaggeefster van DZC'68 VR1
De combinatie Eefde/AZC (andersom) komt uit in onze competitie, dus er waren een aantal bekende gezichten. Vandaag moesten we het stellen zonder Tess (vakantie) en Anne (nog steeds geblesseerd). Gelukkig kon Esther van VR2 aansluiten als extra versterking. In het begin van de wedstrijd was het voor beide ploegen zoeken. Terwijl AZC de lange ballen gaf, probeerde wij er voetballend door heen te komen. Er ontstonden kleine kansjes en Anne Palm kon dan ook de 1-0 binnen schieten. We bleven aandringen, maar ook AZC werd af en toe gevaarlijk. Een schot op de paal van onze kant en voor AZC een vrije trap op zo'n 20 meter van de goal, maar Serena pakt hem met een prachtige redding.
De tweede helft begint rommelig. Ook nu zit Serena er een paar keer goed tussen en staat onze verdediging z'n mannetje. Hierdoor groeien we in de wedstrijd en krijgen weer kansen. Na een sterke actie op het middenveld van Jodie, beland de bal bij Romy. Die geeft een geweldige pass op Mira en die rond beheerst af, 2-0!! Beide teams krijgen nog een aantal kansen maar deze missen doel. Met een eindstand van 2-0 zijn we door in de beker. Op naar de volgende ronde!
Volgend jaar gaat VR1 weer verder, want er is nu eerst winterstop. Iedereen kan zich weer opladen voor de tweede seizoenshelft!

Meer foto's en nieuws van het vrouwenvoetbal bij DZC'68? Bezoek dan onze Facebookpagina.