DZC '68NieuwsOverige nieuwsVrijwilliger aan het woord

Vrijwilliger aan het woord

Mirjam de Jonge (42), samenwonend met Jeroen en moeder van Sanne (18), Mees (11) en Merijn (10), is tekstschrijver van beroep en als ouder en vrijwilliger betrokken bij DZC.
Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik heb van oorsprong een dansachtergrond, maar werk inmiddels al weer 11 jaar als freelance tekstschrijver, bedacht een paar jaar geleden Wrappels en andere dingen. Daarnaast ben ik betrokken bij het programma Lang Leve Kunst en Netwerk Amateurkunst van de Gruitpoort en schrijf als er tijd over is aan een manuscript en op mijn blog helemaalgeweldig.nl.
Hoe en wanneer ben je bij DZC terecht gekomen?
Toen Mees ging voetballen in de Champions League. Hij was toen 5 (of net 6?) en zit nu alweer in de D1. Merijn is ruim een jaar later ook gaan voetballen en speelt nu in de E4.
Wat zijn je werkzaamheden als vrijwilliger?
Ik ben verantwoordelijk voor de redactie van het Supportersblad, verzorg sinds een tijdje de maandelijkse nieuwsbrief van DZC, houd de reüniepagina op Facebook bij en maak regelmatig flyers en posters. En de Toernooicommissie, daar ben ik vorig jaar ook min of meer per ongeluk in terecht gekomen.
Wat vind je leuk aan je werkzaamheden?
Dat ik op mijn manier mijn steentje kan bijdragen. Ik geloof dat het sowieso zo werkt, of je vrijwilliger bent of niet, als je iets doet wat je kan en leuk vindt levert je werk juist energie op. 
Waar kun je jou voor wakker maken?
Doe maar niet. Of het moet voor een vakantie naar een warm land zijn: I’m in! 
Wat is het belangrijkste wat je ooit hebt geleerd?
Dat het niet (alleen) gaat om wat je zegt maar vooral om wat je doet. Practice what you preach.
Welk boek ligt er op je nachtkastje?
Een hele stapel, ik zou willen dat ik meer tijd had, ik lees graag en verschillende boeken tegelijkertijd. Kom hier dat ik u kus vind ik prachtig, ik ben bijna door de hele serie van Knausgard heen en halverwege in De waarheid over de zaak Harry Quebert. En Bidden en Vallen van Henk van Straten, ook mooi. 
Waar heb je een hekel aan?
Hypocrisie en roddelen. Laat iedereen in zijn waarde en jezelf ook.
Wat is het beste wat je in je leven is overkomen?
Beetje een open deur, maar mijn kinderen natuurlijk. Ik bof echt met deze drie.

Noem een goede/slechte eigenschap van jezelf
Eentje maar? Ik ben een enorme chaoot, geen ochtendmens en ik kan slecht tegen autoriteit. Gelukkig ben ik ook creatief, breed geïnteresseerd en eerlijk. Dat maakt een hoop goed. Hoop ik altijd maar.