DZC '68NieuwsOverige nieuwsVrijwilliger aan het woord

Vrijwilliger aan het woord

Annemiek van der Sterren-Wenneker, getrouwd met Hans en de trotse moeder van Tom, is F-coördinator bij DZC en werkt als O&G verpleegkundige op de kraam- en verloskundeafdeling in het Slingeland Ziekenhuis. ‘Ik zie menig voetballetje geboren worden,’ vertelt ze.
Hoe ben je bij DZC terechtgekomen?
Een aantal jaren terug toen mijn zoontje bij de PLC kwam te voetballen. Heb mijn partner gesteund toen hij leider was van het team van mijn zoon. Ik kwam ook veel kijken als mijn werk dat toeliet.
Wat zijn je werkzaamheden als vrijwilliger?
Ik ben nu F-coördinator, daar hebben ze mij voor gevraagd en ik ben de uitdaging aangegaan. Ik wist niet veel van voetbal maar kan nog wel het een en ander leren. Ik ben contactpersoon voor de leiders en trainers van de F-teams in de breedtesport. Ik mail informatie door naar de leiders zoals toernooien die er zijn en ik verwerk nieuwe aanmeldingen. Daarnaast probeer ik problemen op te lossen als die zich voordoen en leg contact met de ouders om te kijken waar hun zoon/dochter kan gaan voetballen. Samen met mijn collega-coördinatoren maken we een winterprogramma.
Wat vind je leuk aan je werkzaamheden?
Wat ik het leukst vind is dat de kids het naar hun zin hebben en lekker kunnen voetballen. Op een zaterdagochtend langs de velden lopen en zien dat de kinderen plezier hebben en dat ze uiteindelijk ook groeien.
Denk je wel eens: ‘Ik zou weleens ... willen doen bij DZC?’
Hier denk ik nog maar niet over na, ik doe dit nu pas vanaf februari 2015 en ben hier nog niet klaar mee. Het is best een hele kluif, zeker net na de zomer, omdat er nog veel aanmeldingen binnenkomen en ik wil het graag goed regelen voor de kinderen, leiders en trainers.
Spreekt Positief Coachen je aan? 
Positief Coachen daar ben ik een voorstander van. Kinderen groeien meer door positiviteit, worden daardoor nog meer gemotiveerd en vormen een team met elkaar. 
Wat vind jij, moeten alle vrijwilligers een Verklaring omtrent Gedrag hebben?
Je kan in deze tijd niet meer zonder helaas. Elke vrijwilliger moet een VOG hebben. Je laat als vereniging zien dat je zorgt voor een veilige sportplek voor de kinderen. Ik vind het belangrijk dat dit onderwerp bespreekbaar is en blijft.
Hoe ziet DZC er over 10 jaar uit?
Ik hoop dat we dan in de nieuwe accommodatie een gezonde vereniging zijn met voldoende vrijwilligers.
Goed, even genoeg over voetbal. Waar kun je jou voor wakker maken?
Je kunt me wakker maken voor karnemelksaus. Verder voor niet zo veel hoor.
Welk boek ligt er op je nachtkastje?
Ik lees graag John Grisham, maar dan op mijn vrije dagen of op vakantie want ik verlies me in het boek en vergeet de tijd. Een mooi kookboek daar kan ik ook van genieten.
Wat vind je het belangrijkste in je leven?
Het belangrijkst in mijn leven is gelukkig zijn en kunnen zijn wie ik ben en dat geldt ook voor mijn gezin. 
Waar heb je een hekel aan?
Ik vind het vervelend als mensen commentaar hebben maar het niet op de juiste plek neerleggen en er zelf niets mee doen. Ook vind ik het vervelend als mensen in eerste instantie iets aanzwengelen en  als er vervolgens naar wordt gevraagd om te kijken of er wat aan gedaan kan worden, niet thuis geven en zeggen dat er niets aan de hand is.
Wat is het beste wat je ooit is overkomen? 
Dat ik moeder ben geworden, dat kan ik niet in woorden omschrijven. Ik heb het niet willen missen.
Waar ga je naar toe op vakantie?
Mijn vakantieland is Oostenrijk zowel in de winter als zomer. We skiën graag en wandelen in de bergen. Ik heb vaak gezegd ik ben in het verkeerde land geboren