DZC '68NieuwsOverige nieuwsVrijwilliger aan het woord

Vrijwilliger aan het woord

Deze keer aan het woord: Marieke van Erkelens. Getrouwd met Anko, moeder van Thijs (17) en Daan (15). In het dagelijks leven werkzaam als Arbo adviseur bij Gelre Ziekenhuizen (Apeldoorn en Zutphen). Marieke is bestuurslid bij DZC'68, in de functie als secretaris.
Hoe en wanneer ben je bij DZC terecht gekomen ?
Toen Thijs 6 jaar was wilde hij graag gaan voetballen en werd lid van DZC. 2 jaar later volgde ook Daan. Beide zijn al in de jeugd gaan keepen en doen dit nu nog steeds.

Wat zijn je werkzaamheden als vrijwilliger?
Sinds 2013 ben ik toegetreden tot het bestuur. Eerst als bestuurslid en sinds 3 jaar als secretaris. Als bestuurslid ben ik gelinkt aan diverse commissies: Prettig Sportklimaat, Vrijwilligerscommissie en Communicatiecommissie. 

Wat vind je leuk aan je werkzaamheden?
Het is heel interessant en erg leuk om bij te dragen aan de organisatie en ontwikkeling van de club. De nieuwbouw en het jubileum waren daarin zeker belangrijke hoogtepunten. Ook het contact met andere besturen van voetbalclubs en andere sportverenigingen vind ik waardevol. Je kunt veel van elkaar leren, en vaak kom je er ook achter dat we bij DZC een heleboel zaken al erg goed voor elkaar hebben.   

Welke hobby’s beoefen je?                                          
Ik ga graag sporten, streven is 2x in de week, dit lukt aardig.

Waar heb je een hekel aan?                                         
Te laat komen en denken: zal wel geregeld worden (door iemand anders…..)

Wat is een goede eigenschap van jou?                      
Gestructureerd werken en goed plannen.

Wat is je favoriete vakantieland
In de zomer graag naar Italië, mooi land, heerlijk eten en lekkere koffie. In de winter skiën in Oostenrijk, prachtige uitzichten en besneeuwde bergtoppen. 
 
Hoe ziet DZC er over 10 jaar uit?
Nog steeds een goed georganiseerde vereniging met een goede jeugdopleiding. Een vereniging waar vrijwilligers gewaardeerd worden en graag hun steentje bijdragen.

Een enthousiast en gedreven bestuur, bestaande uit zowel mannen als vrouwen.
Een positief sportklimaat, op het veld én daarbuiten en nog steeds veel gezelligheid in de kantine.