DZC '68NieuwsOverige nieuwsVliegtuigen, knollenveld en een superspannende slotfase

Vliegtuigen, knollenveld en een superspannende slotfase

19 maart 2016 – Teuge Voorwaarts VR1 - DZC’68 VR2
De velden van Teuge Voorwaarts liggen tegenover Teuge International Airport. Dit vliegveld is bestemd voor de binnenlandse en internationale burgerluchtvaart, waarbij de vliegtuigen niet zwaarder mogen zijn dan 6000 kilogram (info Wikipedia). VR2 van DZC’68 liet zich niet kisten door de omstandigheden in Teuge: vliegtuigen die af- en aanvlogen met alle bijbehorende geluiden, een verre van egaal speelveld en niet te vergeten: de knalroze sokken van onze tegenstander!

Met Teun in de basis en Melek, die haar eerste wedstrijd in DZC-tenue speelde, ging de wedstrijd om 14.30 uur van start. Na een kwartier ontstond de eerste kans voor Teuge. Onze Kelly schatte de situatie weer prima in, gooide haar voetje voor de bal en de kans op 1-0 was voorbij. Net voor het verstrijken van het eerste half uur, had Maaike een kans om te scoren maar lukte dat niet. Om 15.00 uur kreeg Melek de kans op een doelpunt en rondde ze prachtig af: 0-1. Kelly moest enkele keren in actie komen maar deed dit weer zoals we van haar gewend zijn, waardoor de voorsprong voor DZC’68 bleef. Lieke, Karlijn en Jo-Ann brachten de trainingsstof in praktijk en lieten prachtige combinaties zien. Na een “ball on the ass” bij nummer 8 van Teuge, viel er net voor de rust toch een tegendoelpunt. De teams gingen de rust in met een stand van 1-1.

De tweede helft ging van start met een staaltje hogere corner-kunst van Jo-Ann, gevolgd door een pracht pass van Misha en weer een schot op goal van Jo-Ann. Het zou kunnen dat de concentratie over en weer afnam door het in controleren van het onverwachte stuiteren van de bal door de staat van het veld, beide teams zakten in in de tweede helft. Desondanks werden we getrakteerd op een wel heel spannende slotfase. Melek, die al vanaf 06.00 uur op was omdat ze zo graag weer wilde voetballen, besloot alles op alles te zetten en gaf een droomassist aan Lieke: 1-2. Met nog 5 minuten te gaan en een tegenstander die zich had voorgenomen toch minimaal met gelijkspel van het veld te gaan, leefde ook Teuge Voorwaarts op en lukte het hen in de allerlaatste minuut te scoren. Eindstand 2-2.

En nu maar hopen dat ook deze tegenstander op 21 mei a.s. naar het toernooi voor meisjes- en vrouwenteams bij DZC’68 komt ….              (meisjes E t/m Vrouwen, toernooi vrouwen in de middag).