DZC '68NieuwsOverige nieuwsVerslag Pro Data Champions League 13 december 2014.

Verslag Pro Data Champions League 13 december 2014.

We tellen langzaam af richting de winterstop. Al wekenlang voetballen onze Pro Data Champions League spelers de sterren van de hemel ofwel de pollen uit het gras. En zo langzamerhand begint deze loodzware reeks, waarin er telkens weer opnieuw tal van prestaties geleverd worden, langzaamaan zijn tol te eisen.
Hoewel onze topsporters een ijzeren conditie hebben, zie je toch geleidelijk aan de vermoeidheid hier en daar toeslaan. Toch waren onze toppers afgelopen zaterdag weer massaal aanwezig. Het is mooi om te zien dat de ‘drive’ om te voetballen enorm groot is.En dat, ondanks al het blessureleed van deze zaterdag. Het was in dat opzicht een zware dag voor menig speler. Of dat nou lag aan de ‘beladen’  datum waarop we  speelden (13e), weet ik niet, maar je zou het bijna gaan denken. Zo raakten diverse ballen niet alleen het net maar helaas ook een buik en meerdere hoofden. En tja, dat is dan weer niet helemaal de bedoeling. Maar onze kanjers laten zich niet uit het veld slaan of beter gezegd; ‘uit het veld schieten’ door zo’n tegenvallertje, hoor. Welnee, opgeven dat kennen ze niet. Even slikken en weer doorgaan; dat is het motto!

Dacht u dat we nu zo’n beetje alle spelers van de week wel gehad zouden hebben , dan komt u bedrogen uit want opnieuw presenteren we met trots twee spelers van de week. Deze week waren dat niemand minder dan Luca en Boaz.  Met een flair en professionaliteit die doet vermoeden dat hij dergelijke interviews al jaren geeft, verschijnt Boaz voor de reporter. Boaz vertelt dat zijn lievelingseten stokbrood met kruidenboter is EN pannenkoeken met ham en kaas. Zijn vader die het interview volgt, trekt enigszins verbaasd zijn wenkbrauwen op bij deze informatie. Ja papa, ze komen op een leeftijd dat je niet alles meer van ze weet, tenslotteJ.  Boaz is voor Nederland en Ajax. Hij kent daar ook spelers van, namelijk Schöne en Sigthorsson.  De trainer van Ajax? Hm, das een goeie…daar komt hij zo ff niet op, maar ach, dan issie blijkbaar ook niet belangrijk genoeg.  Frank de Boer? Oohh jaa, Als de reporter het hem in z’n oor fluistert weet Boaz het ook wel weer maar zoals hij al zei..is niet belangrijk genoegJ.  Die Frank kan tenslotte niet op tegen onze toptrainer Paul. Tja, wat waar is, is waar. Boaz wordt later profvoetballer. Op de vraag voor welk team hij dan wil uitkomen is het antwoord makkelijk; het Nederlands Elftal natuurlijk. Hij slaat verder alle teams over maar gaat gewoon rechtstreeks naar het Nederlands Elftal. En zijn positie wordt links voorin. We hebben even gecheckt met welk been hij schiet. Dat was wel even puzzelen want wat is nou ook weer links en wat is rechts, maar uiteindelijk bleek het het linkerbeen te zijn, dus dan is linksvoor wel logisch. Hij gaat dan voorzetten geven. Boaz legt even uit wat een voorzet is. Een voorzet is als je de bal schiet naar iemand die voor de goal staat, zodat die dan kan scoren. Ik kan het niet mooier verwoorden!

Hierna verschijnt Luca voor onze denkbeeldige microfoon. Het lievelingseten van Luca is tomatensoep met brood. Dat brood sop je er dan lekker in, dan heb je meteen ook geen  lepel meer nodig. Maar dit is nog niet alles; Luca’s andere lievelingseten is: Batatjes met appelmoes!  Mmmm..Batatjes, die lust ik ook wel!  Luca is voor Nederland! Dat komt omdat Nederland een keer met 5-1 had gewonnen van Spanje! Ja, als ik dat had geweten, dan zou ik ook voor Nederland zijn, lijkt me logisch! Luca vindt het wel een beetje zielig voor Spanje, maar dat heb je nou eenmaal met voetbal.Luca wordt later iets héééééééél bijzonders. Dat mag je gerust stellen; hij wordt geen politieman, geen bakker, geen meester, nee hoor, niets van dat alles….Luca wordt……..WERELDKAMPIOEN! Als ik vraag waarmee hij wereldkampioen wordt kijkt hij mij ietwat meewarig aan..waarmee? nergens mee, je hoeft toch niet perse ergens wereldkampioen mee te worden??? gewoon…wereldkampioen; punt!

Tja, dat kan ook, zo had ik het nog niet bekeken. Luca weet wel waarom hij wereldkampioen wil worden. Hij kan dan namelijk een heel duur ding kopen. Je kan dan een heel groot gebouw, helemaal voor jezelf kopen. En dan nog MET een eiland erbij! En dan koopt hij er eentje in Nederland en eentje in Spanje want daar is het lekker warm, dat dan weer wel. Ik zie langzaam een mooi wolk langskomen met allerlei mooie dromen. Als Luca dan wereldkampioen is en zijn eigen eiland heeft in Spanje dan bel ik hem even op en dan ga ik bij Luca op de koffie!