DZC '68NieuwsOverige nieuwsVerslag Champions league 4 april

Verslag Champions league 4 april

Over nieuwelingen en veteranen! Amper een week nadat de Pro Data Champions League on TOUR was, traden onze mannen alweer aan voor een nieuwe ronde van de Champions League in ‘eigen huis’. Je kunt tenslotte niet altijd op pad zijn en we willen ook onze eigen supporters niet tekort doen. En daarbij; een wedstrijd in je eigen ‘stadion’ voor eigen publiek geeft toch altijd weer een hele bijzondere sfeer.
 In feite groeien we uit ons jasje en wordt het tijd dat er een nieuw stadion komt. Het huidige complex voldoet toch niet langer aan de eisen en komt niet tegemoet aan de ambities die de Champions League heeft. Ook kunnen we de steeds groter wordende aantallen fans en supporters niet meer aan want het wordt gewoon te klein en ook de kleedkamers worden toch in toenemende mate een probleem.                Dat begreep Fernando (staflid van de Champions League) ook, dus we zijn intussen al wel gepromoveerd naar kleedkamer 8!! Waar we ons eerst toch min of meer moesten behelpen in kleedkamer 1, kunnen we nu gebruik maken van de royale kleedkamer 8! Fantastisch!                        Daarbij hebben we na lang beraad met staf en bestuur kunnen afdwingen dat er nu toch eindelijk een nieuw complex gaat komen voor DZC’68. De onderhandelingen werden op het scherpst van de snede gevoerd; geen nieuw complex dan geen Champions League. En die aanpak heeft gewerkt! Het nieuwe complex gaat er komen!

De nieuwe talenten blijven ook maar binnenstromen. Maar liefst drie nieuwe kanjers kwamen afgelopen zaterdag de toch al zo brede selectie van de Champions League versterken. Dit zijn Aeden, Luc en Rovinio. Onze trainer Paul heeft dan ook een luxe positie. Hij kan kiezen uit een fantastische, fitte en getalenteerde selectie. Hij stelt ze dan ook, zonder enige uitzondering, elke zaterdag weer ALLEMAAL op. Zelfs eventuele wisselspelers beginnen nooit op de bank, maar ze spelen allemaal, niemand uitgezonderd! Hm, dan heb je dus eigenlijk geen wisselspelers, bedenk ik me nu …

Waar we ook heel trots op zijn is dat onze ‘vaste man’ Marijn, diverse opleidingen volgt om zich het scheidsrechtersvak steeds meer eigen te maken. Dat is nog een zware klus. Hij moet tal van wedstrijden op het grote veld fluiten om dit diploma uiteindelijk te behalen. Consequentie is wel dat hij daardoor helaas minder aanwezig kan zijn bij de Champions League maar uiteraard snappen wij dat er offers gebracht moeten worden als je verder wilt komen en uiteindelijk zal het rendement op termijn enorm zijn!

En natuurlijk kan ik u met trots vertellen dat het mij weer opnieuw gelukt is, om een tweetal toppers te strikken voor een interview.  Paparazzi fotograaf Edwin Smulders baaaaalt!!! Hij belde mij om te vragen hoe ik dat toch elke keer voor elkaar krijg? Hij moet het slechts doen met Wesley Sneijder, Daley Blind en Ruud Gullit. En ik heb spelers als Derk en Miran, onze spelers van de week!!! Tja, sorry, Edwin, je kan nou eenmaal niet alles hebbenJ!!

Miran is de eerste. Miran heeft een lastige periode achter de rug waarin de griep het hem heel moeilijk maakte. Desondanks zet hij door en blijft hij gedreven. Miran is voor Trabzonspor. En waarom hij ervoor is? Nou, hallo, hoe simpel kan het zijn? Zijn vader is ervoor en zijn broer Erbay is er ook voor. Ja en dan ben jij er natuurlijk ook voor. Het lievelingseten van Miran is pizza. En niet zomaar een pizza, nee echt niet!! De hele speciale pizza’s van het Kebabhuis van z’n vader in de hubernoodtstraat! Dat zijn de aller allerlekkerste pizza’s van Doetinchem; nog lekkerder dan die van zn moeder!

Miran weet ook al heel erg goed wat hij wil worden! Dat is toch wel knap dat je op die leeftijd in feite je toekomst al op een rijtje hebt. En helemaal als je leest WAT hij dan wil worden; hij wordt namelijk later een SPIERBOY! Ja echt, hij wordt een SPIERBOY. Potsemedikkemie aan, dat is wel een heel bijzonder beroep. Ik heb er nog niet echt van gehoord en vraag hoe je dat kan worden? Welke opleiding heb je daar voor nodig? Nou, het is in feite simpeler dan je denkt; je moet namelijk heel veel opdrukken. Ik zie u al denken…opdrukken?? Ja inderdaad..opdrukken. Miran geeft mij een demonstratie opdrukken en ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben van de spierboy spieren in zn armen! Dus die toekomst; die zie ik helemaal zitten…..moeten we maar eens een ‘Spierboy Academy’ beginnen!

En dan treffen we Derk. Ik heb de eer gehad Derk al een keer te hebben mogen interviewen. Derk is namelijk de langst zittende Champions League speler en hij heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt van jeugdige beginnend toptalent naar nu de veteraan met de nodige ervaring.Even een terugblik naar het interview van 12 oktober 2013 toen Derk nog maar net was toegevoegd aan onze selectie!  Derk is nog niet zo lang bij de Champions League maar ik kan u vertellen dat hij vast heel waardevol voor de club gaat worden. DZC68 hoeft zich later geen zorgen meer te maken om gemene dieven want Derk wordt later namelijk GEHEIM AGENT!!!!    Offe…heb i k nu iets verklapt..hm…nu is het geen geheim meer….ok…even iets voorzichtiger dan….geheim agent……  Ooohh wat ingewikkeld  is dit…geheim/geen geheim…Derk heeft de oplossing hoor. Hij heeft dan gewoon een geheime naam…..enne…die ga ik natuurlijk niet verklappen, dat snapt u wel!!  Derk is voor Ajax en zijn lievelingseten is frietjes met een frikadel.
Breaking news!!
Ik kan u als eerste, vers van de pers, vertellen dat Derk zijn toekomst compleet heeft omgegooid! Namelijk; Derk wordt niet langer geheim agent; dat was hem toch allemaal TE geheim achteraf. Zo op de achtergrond een rol spelen is uiteindelijk niks voor hem. Integendeel; hij wordt nu profvoetballer en dan KEEPER!. Tja, hier zie je dan toch de ware invloed van de Pro Data Champions League op de levens van onze jongens!. En nog meer veranderingen! Derk is voor…..nee…NIET langer voor Ajax, maar voor PSV!!! Natuuuurlijk! Flexibel meebewegen is een kernkwaliteit! Als hij straks wordt geselecteerd voor PSV dan moet je er tenslotte ook voor zijn! Gaat PSV ook nog kampioen worden dit seizoen! Nou, dat is nog eens een effectieve switch van Ajax naar PSV. EN (en dat vind ik jammer, gelet op mijn investeringen in de frieten van DZC, waar ik overigens nog geen bevestiging van heb gekregen van het bestuur)..Derk gaat tegenwoordig voor de pannenkoeken van mama. Ok Derk, ik hou wel van een uitdaging! De volgende keer dat ik je interview, dan staan de frieten weer nummer 1!

Tot de volgende keer! Annabel