DZC '68NieuwsOverige nieuwsVerslag Champions League 14 maart 2015

Verslag Champions League 14 maart 2015

Wat een mooie dag was het weer! het zonnetje hoog aan de hemel maar vergis je niet; ‘maart roert zijn staart’ zeiden ze vroeger en dat betekent dat het zelfs in maart nog stormachtig kan zijn als ik Wikipedia moet geloven.

(http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_Nederlandse_spreekwoorden_K-O#maart). Maar wat Wikipedia heeft verzuimd te vermelden, is dat het half maart niet alleen stormachtig maar ook nog VERHIPTE KOUD kan zijn. Dus daarom een hele nieuwe ‘vers van de pers’ uitdrukking: in maart spontaan, nog de handschoenen aan!! Koud was het zeker! De tenen werden ijsblokjes en de handen klompjes. Marijn, onze fantastische scheidsrechter kon zijn eigen veters niet meer strikken vanwege z’n koude handen. Ja, zo heftig kan het er aan toe gaan bij de Pro Data Champions League!  Maar wij zijn niet alleen voor geen kleintje vervaard maar zeker ook voor geen KOUWTJE vervaard! Dus massaal hadden onze de toppers de malliots aan en de shirts met lange mouwen. Lyjairo bijvoorbeeld had een  vooruitziende blik en had heel slim, zijn Barcelona handschoenen aangetrokken! Saillant detail is dat hij voor Ajax uitkwam maar ach, AJAX/Barcelona; uiteindelijk lijkt het allemaal op elkaar, nietwaar?

Maar goed, nu over naar de resultaten! Want laten we wel wezen, het is allemaal leuk en aardig maar het gaat natuurlijk om het eindresultaat en het scoren! Daar helpt geen lieve moeder aan!  En dat geldt ook voor de Pro Data Champions League. Dus hier even de resultaten op een rijtje!  Er werd niet 1 keer gescoord, ook niet 2 keer…..haha, word je al nieuwsgierig? Nee, ook geen 3 keer….de laatste heftige score in de Ere-divisie die ik mij kan herinneren was Feyenoord die met 10-0 verloor… Maar zelfs dat niet….nee, er vielen maar liefst 47 doelpunten!!!!! AAAHHH, wat zal het eerste van DZC’68 JALOERS zijn!! Geeft niks, jongens, ik snap het…..maar houd moed! En kom anders eens langs voor een bijzondere clinic. Altijd welkom bij de mannen van de Champions League! We hebben nog wel wat truukjes die we graag met jullie delen.  We zijn  namelijk bijzonder getalenteerd in slidings. En dan op de bal, naast de bal en over de bal.  Ook kunnen we als geen ander de scheidsrechter op het verkeerde been zetten want we steken ALTIJD onze hand op als de bal uit is en claimen de ingooi. Onze acties zijn onnavolgbaar; soms letterlijk en figuurlijk; dan staat de speler voor de goal maar dan gaat’ie alsnog erlangs. Ligt aan het net natuurlijk of de doelpaal. Wat een WAARDELOZE doelpaal dat die daar gewoon domweg in de weg staat.  En soms gaat ie in eigen doel; ppfff kleinigheidje hou je, hoor; hij ZAT toch??!!  Zure scheidsrechter die dat afkeurt!  En dan…….het finale moment…….de UITSLAG!! Na afloop van iedere partij komen ze mij vertellen wat de uitslag was… en……(en dit is werkelijk UNIEK)…. Ze hebben ALTIJD GEWONNEN!!! Ja, laat dit even goed tot u doordringen….ze hebben allemaal ALTIJD GEWONNEN! Hm, ik zie u nu achter de oren krabben..hoe kan dat nou…er kan er toch maar eentje winnen? Nou, vergeet het maar, bij de Champions League hebben ze altijd gewonnen. Hoe mooi is dat…ik denk dat het een soort ‘mindset’ is ofzo..als je er zelf maar genoeg in gelooft dan win je..altijd en overal…..wat een fantastische les is dit voor ons allen en zeker ook voor het eerste van DZC’68!

Maar goed, genoeg psychologie van de koude grond; even weer over naar de dagelijkse praktijk. Natuurlijk hadden we weer een speler van de week. En deze week was dat Joep Derksen! Joep is nog niet zo heel lang ingelijfd bij de Champions League maar heeft intussen al een onuitwisbare indruk achter gelaten. Joep is namelijk multifunctioneel inzetbaar. Speelt hij de ene week nog voor Barcelona, deze week kwam hij moeiteloos uit voor Real Madrid. En hoewel dat simpel klinkt moeten we toch de rivaliteit tussen beide clubs niet onderschatten maar Joep heeft daar totaal geen last van. Met zijn charme rent hij rond alsof hij wil zeggen; ik ben gewoon van alle clubs. En dat komt ook tot uiting tijdens het interview dat ik met hem hou. Joep houdt zich namelijk helemaal niet bezig met clubs op zich, maar gaat meteen voor Nederland. Dat is nog eens ‘macro denken’. Geen wonder dat het gedoe op micro-niveau tussen Barcelona en Real Madrid hem niet boeien.                                                    

Het lievelingseten van Joep is, WOEHAA, patat met mayo en een frikandel, Haha!! voor wie het verslag van vorige keren gelezen heeft weet ik dat ik de strijd, of laat ik het netter zeggen; de uitdaging met de oma’s van 2015 aan ben gegaan en ik voel een kleine overwinning. Joep wordt politie in Doetinchem; geen agent,, nee gewoon politie. Joep wordt een harde werker waar wij veel respect voor moeten hebben; hij werkt zowel overdag als ’s nachts. Ik voel me veilig; meer blauw op straat in Doetinchem, 24 uur, 7 dagen per week!! Hoe fijn is dat!

Tot volgende week! Groeten Annabel