DZC '68NieuwsOverige nieuwsVanaf 1 februari 2024 zijn wij rookvrij

Vanaf 1 februari 2024 zijn wij rookvrij

DZC’68 is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. We geven kinderen graag het goede voorbeeld. We zetten daarom vanaf 1 februari 2024 de stap naar een rookvrij sportterrein.

Hiermee beschermen we de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Zo biedt DZC’68 iedereen een gezonde en veilige sportomgeving. 
Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar.

Met een rookvrij sportterrein dragen we bij aan het realiseren van een Rookvrije Generatie. Een generatie kinderen die zélf kan en zal kiezen voor een gezonde, rookvrije toekomst. Ook bieden we iedereen een gezonde sportomgeving.

Vanaf 1 februari 2024 zijn wij rookvrij. Iedereen is en blijft welkom op ons sportterrein, ook rokers! We vragen rokers om buiten het terrein en uit het zicht te roken. Dit geldt ook voor het roken van e-sigaretten en aanverwante producten. De aanlooproute en entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij.

We hopen dat je, net als DZC’68, je sterk maakt voor een gezonde omgeving. Help ons mee om mensen aan te spreken en herinner ze aan de nieuwe afspraken.

Bestuur DZC’68