DZC '68NieuwsOverige nieuwsTwee teams in DZC-sokken en een onrustige wedstrijd

Twee teams in DZC-sokken en een onrustige wedstrijd

De eerste voortekenen waren er al: een wedstrijd die een kwartier later begon en een tegenstander die de kledingtas was vergeten. Dat had voor ons een teken moeten zijn dat er onrust in de lucht zat.
2 april 2016 – DZC’68 VR2 – Drienerlo VR2
Enfin, met een vrolijke tegenstander in het paars en de adviezen van Gerard vers in het geheugen, ging de wedstrijd op de eerste lentedag van 2016 van start. Binnen vijf minuten scoorde Karlijn de 1-0. Té snel voor de ouder, die stond te filmen langs de lijn. Kort daarna moesten zowel Michelle als keepster Kelly geblesseerd het veld verlaten. Maaike werd overdonderd door de keepershandschoenen, die haar werden toegeworpen maar wist zich snel te herpakken en liet zien dat ze ook in het doel haar mannetje weet te staan. Melek, die uit was op haar volgende doelpunt in DZC-tenue, scoorde de 2-0. Karlijn nam een penalty maar de keepster van Drienerlo wist de bal uit het doel te houden. Vlak voor rust scoorde Melek nogmaals: 3-0. In de tussentijd had Jo-Ann de keepersrol van Maaike overgenomen.

In de tweede helft waren we getuige van een nieuw fenomeen langs de lijn: duo-vlaggen! En terwijl de tegenstander maar “Eruit”  bleef roepen, plaatste Lieke de bal “netjes IN het netje” (=voetbalterm van de kenners) en kon de 4-0 op het wedstrijdformulier worden genoteerd. DZC’68 bracht regelmatig de stof van de trainingen in de praktijk en liet prachtige combinaties zien. Melek, die uit was op een 3e doelpunt, kapte er wat af maar liep steeds weer op tegen de defensie van Drienerlo. En wanneer ze de achterhoede dan had uitgekapt, was daar altijd nog weer die keepster, die ondanks haar handblessure heel wat DZC-kansen om zeep hielp. Vlak voor het einde van de wedstrijd toonde Jo-Ann een fraaie 360-draai-pak-ik-heb-je-bal truc, wat haar applaus van het publiek opleverde. Een onrustige wedstrijd met veel wissels en daardoor veel positiewisselingen werd uiteindelijk afgesloten met een eindstand van 4-0.

Na afloop van de wedstrijd bedankte VR2 vlagger Frank voor het vervangen van Rob in de afgelopen wedstrijden.