DZC '68NieuwsOverige nieuwsTerry Kempers vertelt over de wedstrijd DZC’68 VR1 – Heino VR1

Terry Kempers vertelt over de wedstrijd DZC’68 VR1 – Heino VR1

Mijn verwachting vooraf was dat dit een moeilijke wedstrijd zou gaan worden. De vorige wedstrijd tegen Heino ging moeizaam en omdat ze samen met ons bovenaan staan wisten we dat ze alles op alles zouden zetten om ons te verslaan.
Na een lekkere lunch en een goede voorbereiding werd er om 14:30 afgetrapt. Meteen vanaf het begin waren wij de betere partij en kwamen we er voetballend beter uit dan Heino. Na een half uur voetballen kwam eindelijk de verdiende 1-0 voorsprong. Vanuit een corner kopte Jodie de bal netjes in het net. Helaas was de voorsprong van korte duur, want ongeveer 10 minuten later maakte Heino de gelijkmaker door een verdedigingsfout. De grootste kans werd ons ontnomen door de scheidsrechter toen Tess alleen op de keeper af kon lopen. Jodie veroverde de bal en speelde de bal vervolgens richting Tess, maar de tegenstander ging op de grond liggen. Er werd pas afgefloten in de 16 meter en gaf vervolgens een scheidsrechter bal...

De eerste helft zat ik goed in de wedstrijd. Mijn beste actie was dan ook de voorzet waaruit Mira net voor rust de 2-1 maakte. Mira zag dat ik ging schieten waardoor de bal goed bij haar terecht kwam. Door haar goede inzet konden we met een 2-1 voorsprong de rust in.

Ik was tevreden met de ruststand (2-1), omdat het altijd belangrijk is om net voor de rust op voorsprong te komen.

De tweede helft begonnen we goed. We waren scherp en bleven positief naar elkaar. Naarmate de wedstrijd kreeg Heino meer zelfvertrouwen waardoor ze beter begonnen te voetballen. Niet alleen wij, maar ook Heino creëerde kansen. Rond de 70ste minuut maakte ze dan ook de 2-2 uit een vrije trap. Daarna werd het spannend. Van beide kanten werden er grote kansen gecreëerd waardoor het nog even onduidelijk werd wie deze ‘battle’ zou gaan winnen. Er werd niet meer gescoord en 2-2 was dan ook de einduitslag. Ik had geen kansen gecreëerd in de tweede helft. Ik vond het belangrijk om op ‘safe’ te spelen en puur te focussen op het verdedigende werk.

Anne P. viel in voor Anne H., Mies viel in voor Sophie en Maartje viel in voor mij. Zoals onze trainer al zei: ‘al onze 15 speelsters verdienen het om in de basis te staan’. De wissels vielen allemaal goed in met veel inzet.

De uitblinker van vandaag was Serena. Voor de wedstrijd was ze zo zenuwachtig, maar toen de wedstrijd begon was ze meteen gefocust, waardoor ze met name in de tweede helft erg belangrijk voor ons was en paar gevaarlijke ballen uit het net wist te houden.

Natuurlijk baalden we even omdat we echt gevochten hadden voor een overwinning. Toch staan we nog steeds bovenaan (waar we horen te staan!). Helaas zat de scheidsrechter vandaag echt niet mee, maar we kijken nu vooral vooruit en gaan nog steeds de strijd aan om het kampioenschap!

Opstelling DZC’68 VR1: Serena Frerix, Terry Kempers (Maartje Bussink), Marielle Peters, Anne Hazelaar (Anne P), Elke Wolterinck, Jara Hoopman, Jodie Heijink, Sophie Koenders (Mies Eggink), Tess Horstik, Mira Jansen en Sanne Wolterinck.