DZC '68NieuwsOverige nieuwsTeleurstellend gelijkspel DZC’68

Teleurstellend gelijkspel DZC’68

DZC’68 speelde afgelopen zaterdag (2/4) met 1-1 gelijk tegen AVW’66 uit Westervoort. De verwachtingen waren hooggespannen: laag geklasseerde tegenstander, goede voorbereiding, mooi weer, maar helaas. DZC speelde een slordige eerste helft, kwam achter en wist in een betere tweede helft de achterstand niet meer om te buigen in een overwinning.
Alle voortekenen voor de wedstrijd tegen AVW leken gunstig. De vorige wedstrijd tegen Hellendoorn werd met 1-7 gewonnen, er was goed en scherp getraind, AVW stond veel lager geklasseerd en last but not least, er scheen een mooi zonnetje op Sportpark Zuid. Alle ingrediënten voor drie punten en een verdere aansluiting bij de kop in de 2e klasse H waren dus aanwezig. Maar er zat een addertje onder het gras. Eind vorig jaar had DZC met een 0-0 gelijkspel AVW in het zadel geholpen en de club uit Westervoort had na de winterstop niet meer verloren. Kiek’n wat wordt.

DZC startte slordig. Dat leverde, na balverlies op het middenveld, meteen al een dot van een kans op voor AVW. Gelukkig was Job Tadema bij de pinken en bokste een pegel richting de kruising uit de goal. Gelukkig ontwaakte toen ook de rest van het team en ontstonden er een paar kansjes voor DZC (Wout Blasman). Maar DZC speelde slordig en ook AVW kreeg daardoor kansjes. In de 20e minuut ging het mis. Een voorzet van AVW werd door zowel AVW als DZC gemist, maar Redouan Eddarkaoui tikte de bal toch nog binnen: 0-1. Een paar minuten later had het zelfs 0-2 kunnen worden, nadat opnieuw een bal zomaar was ingeleverd gelukkig redde Mart Janssen op de doellijn. DZC probeerde daarna wel druk te zetten, maar het was gewoon onvoldoende en een stug verdedigend AVW hield gemakkelijk stand. Slordig gespeeld. Ruststand 0-1.

Ook de tweede helft begon met een dot van een kans voor AVW, maar gelukkig bleef dat leed DZC bespaard. Daarna ontwikkelde zich een wedstrijd die hetzelfde was als in de eerste helft. DZC zette wel aan, maar grossierde in slordigheden en AVW verdedigde kort en stug. Het moest van een paar goede momenten komen en die kwamen er ook: Luuk Jansen prachtig schot op de lat en Wout Blasman fantastische kopbal in de hoek (dito gered door de keeper van AVW). Dat er wat moest gebeuren was ook de mening van de technische staf en Frank van Tent Beking werd gewisseld voor Rutger Ebbers. DZC zette op die wijze nog meer druk en dat leverde in de 80e minuut de verdiende gelijkmaker op: een mooie voorzet van Jordi Adriaanse werd tegen de touwen gekopt door Wout Blasman. In de slotminuten werd nog getracht de drie punten in Doetinchem te houden, maar het geluk en de finesse ontbrak. Hard gewerkt. Eindstand: 1-1.

Het lijkt een beetje op het verhaal van dit seizoen. Iedere keer als DZC de punten moet pakken en een grote slag kan slaan, lukt het net niet. Dat is jammer, want ook afgelopen zaterdag was er een mooie kans in te lopen of afstand te nemen van medekoplopers. Aangezien De Esch met 4-2 won van IJVV staat DZC nu op basis van een beter doelsaldo op de tweede plaats in de 2e klasse H; De Esch staat eerste en IJVV derde. En laat nu net aanstaande zaterdag de wedstrijd IJVV – DZC op het programma staan, een onvervlaste  topper. Een paar goede trainingen en een goede geconcentreerde start van die wedstrijd lijken het credo. Verdere bespiegelingen lijken onzin en dat maakt voetbal aan de ene kant zo mooi, maar aan de andere kant soms ook zo frustrerend. Opnieuw, kiek’n wat wordt !!

Opstelling DZC: Job Tadema; Mart Janssen (Sergio Keurntjes), Robin Faber, Frank van Tent Beking (Rutger Ebbers), Jody Keuben (Tolgahan Yayla); Belend Shekho, Nick Abbink, Luuk Jansen; Jordi Adriaanse, Wout Blasman, Thomas Kleinlugtebeld.