DZC '68NieuwsOverige nieuwsSterk DZC'68 blijft in de race

Sterk DZC'68 blijft in de race

DZC’68 heeft op zaterdag 09 april 2016 een uitstekende prestatie geleverd door concurrent IJVV in IJsselmuiden op een 0-3 nederlaag te trakteren. De Doetinchemmers controleerden grote delen van de wedstrijd en zijn daardoor nagenoeg niet in de problemen geweest.
De wedstrijd van afgelopen zaterdag stond al heel lang in de agenda van het eerste elftal van DZC. Op 09 april was een belangrijk moment in de race om het kampioenschap. IJVV is naast De Esch en Hulzense Boys een grote kanshebber op de titel. Er moest dus zaken worden gedaan in IJsselmuiden.

DZC’68 liet er geen gras over groeien en liet zien dat het de punten mee wilde nemen naar Doetinchem. Gedreven spelend zette het team de toon voor de eerste 35 minuten. De eerste de beste aanval leidde tot een dikke kans voor Wout Blasman. Hij dwong keeper Jasper Fix tot een knappe redding. Een loslopende labrador (kennelijk wilde hij graag meespelen) legde het spel in de beginfase voor een minuut of 6 stil. Het deerde de speelwijze van DZC niet. Door met veel druk te spelen en veel duels te winnen werd IJVV uit de wedstrijd gehouden en konden doelpunten niet uitblijven. Wout Blasman werd in de 21ste minuut binnen de 16 meter onderuit getrokken en scheidsrechter Beldman wees gedecideerd naar de strafschopstip. Luuk Jansen schoot vanaf 11 meter feilloos raak  : 0-1. En DZC ging door. Een minuut of drie later werd vanaf de zijlijn een vrije trap door Thomas Kleinlugtebeld op mooi strakke wijze bij de vijf meterlijn geplaatst. De doelman van IJVV schatte deze bal niet goed in en raakte het leer daardoor verkeerd. Tot ontzetting van de IJsselmuidense defensie belandde de bal in het doel : 0-2. Een dik verdiende voorsprong door het vertoonde spel en er volgden nog meer kansen, die helaas niet werden benut. In de laatste 10 minuten van de eerst helft werkte IJVV zich wat onder de druk vandaan, maar creëerden ze geen kansen. In de laatste minuut voor rust bracht de scheidsrechter de spanning terug, door aan IJVV een strafschop toe te kennen wegens vermeend handspel. Verbaasd, maar dankbaar nam IJVV de penalty in ontvangst. Chiel Buikema schoot de bal naar zijn linker benedenhoek. De reflex van Job Tadema was prachtig. Hij hield de ruststand uiteindelijk op 0-2 voor DZC.

De tweede helft begon met twee wissels. Bij DZC moest aanvoerder Robin Faber geblesseerd het veld verlaten. Sergio Keurntjes viel voor hem in en deed dat foutloos. Bij IJVV was een keeperswissel noodzakelijk. De ervaren Albert Jan Meuleman verving Jasper Fix. DZC consolideerde en loerde op de beslissende 0-3. Die kwam er in de 63ste minuut. Een diepe bal vanuit de Doetinchemse defensie belandde bijna in niemandsland. Wout Blasman wist echter wel raad met deze bal en was een fractie sneller bij de bal dan keeper Meuleman. Wout stiftte de bal over de goalie heen en maakte zodoende het doelpunt dat de wedstrijd definitief op slot gooide. DZC speelde de wedstrijd professioneel uit en na 90 minuten prijkte de uitslag op het scorebord waarop we vooraf hadden gehoopt.

Een sterke uitvoering van de hoofdmacht van DZC met als resultaat dat de drie punten ervoor zorgen dat de aansluiting naar koploper De Esch in stand blijft. De volgende wedstrijd zal in Zwolle Zuid worden gespeeld tegen SVI op zaterdag 23 april 2016.

Scoreverloop :

22 minuut   0-1    Luuk Jansen (p)
26 minuut   0-2    Thomas Kleinlugtebeld
63 minuut   0-3    Wout Blasman

De opstelling : Job Tadema; Jordy Nijholt, Frank van Tent Beking, Robin Faber © (46. Sergio Keurntjes) en Jody Keuben; Nick Abbink, Luuk Jansen en Rutger Ebbers; Thomas Kleinlugtebeld, Wout Blasman (75. Max Riekel) en Jordi Adriaanse (63. Tolgahan Yayla)