DZC '68NieuwsOverige nieuwsStart nieuwbouw accommodatie

Start nieuwbouw accommodatie

Afgelopen woensdag (25/1) is de bouw van de nieuwe accommodatie van DZC’68 officieel gestart. Peter Drenth van de Gemeente Doetinchem en Jan Minkhorst van DZC zetten figuurlijk de eerste schop in de grond. De planning is dat de nieuwbouw medio 2017 gereed is.
Tijdens een feestelijke bijeenkomst aan de Sportlaan op Sportpark Zuid te Doetinchem hebben wethouder Peter Drenth van de Gemeente Doetinchem en Jan Minkhorst van DZC'68 het officiële startsein gegeven voor de bouw van de nieuwe accommodatie van DZC. Met behulp van een graafmachine werd gezamenlijk de eerste schop in de grond gezet. De Gemeente Doetinchem draagt zorg voor de bouw van de kleedkamers en DZC neemt zelf het clubgebouw met alle aanverwante ruimten voor haar rekening.

DZC is één van de grootste sportverenigingen van Doetinchem en telt momenteel zo'n 1.450 leden. Dat vertaalt zich in zo'n 75 teams in competitie. Gezien de gestage groei die DZC doormaakt, is de huidige accommodatie niet meer toereikend en voldoet deze ook niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarnaast ontwikkelt DZC steeds meer maatschappelijke projecten die om een goed geoutilleerde multifunctionele thuisbasis vragen.

Jaren geleden is er al een start gemaakt met de plannen voor de nieuwbouw van het clubgebouw en de kleedkamers. Nu, zo’n vier jaar later, zijn de eerste contouren van de nieuwbouw al zichtbaar. Daarbij is het nieuwe clubhuis met alle daaronder liggende kleedkamers direct aan de Sportweg gelegen. De accommodatie komt te liggen aan een nieuw kunstgrasveld, het tweede voor DZC.

Duoplan Doetinchem Architecten is verantwoordelijk voor de vormgeving van het strak opgezette bouwwerk, dat één van meest duurzame buitensportaccommodaties van Nederland moet worden. Hoornstra Bouw te Doesburg is verantwoordelijk voor de uitvoering, een mooie cheque voor Samen Doetinchem waard. De planning is dat de nieuwbouw en het tweede kunstgrasveld medio 2017 gereed zijn.

Samen Doetinchem is één van de grotere maatschappelijke projecten waaraan DZC deelneemt. Het is een initiatief van Graafschap Re-integratie met als doel de participatie te bewerkstelligen van kwetsbare groepen, die sociaal geïsoleerd dreigen te raken binnen de Doetinchemse samenleving.