DZC '68NieuwsOverige nieuwsSporten op kunstgrasvelden

Sporten op kunstgrasvelden

In een aflevering van Zembla, afgelopen woensdag (5/10), is aandacht besteed aan het gezondheidsrisico van kunstgrasvelden. Het bestuur van DZC’68 heeft hier kennis van genomen en deze zaken besproken. Op basis van diverse factoren, waaronder input vanuit de Gemeente Doetinchem, is besloten vooralsnog geen maatregelen te nemen.
Op woensdag 5 oktober heeft het televisieprogramma Zembla aandacht besteed aan het gebruik van rubbergranulaat (fijngemalen rubber) op kunstgrasvelden. Een bepaalde stof in de korrels werd daarin ter discussie gesteld door een aantal deskundigen. Deze is volgens hen mogelijk kankerverwekkend.

Naar aanleiding van het voornoemde programma heeft de Gemeente Doetinchem, als eigenaar en exploitant van de kunstgrasvelden in Doetinchem, de voetbalverenigingen DZC’68, VIOD, VVG’25 nader geïnformeerd over het gebruik van rubbergranulaat. Deze informatie vindt u in de onderstaande brief, tevens vindt u daar ook nadere informatie van de RIVM (Rijksdienst voor Volksgezondheid en Milieu). Heeft u nog vragen naar aanleiding van de brief? Neem dan contact op met Barbara Ulfman, beleidsmedewerker sport bij de Gemeente Doetinchem. Telefoonnummer 0314 – 39 96 74; e-mail: b.ulfman@doetinchem.nl.

Spoedberaad van het bestuur in dezen heeft opgeleverd dat het bestuur vooralsnog geen reden ziet in te grijpen in de huidige situatie. Wel is afgesproken de actualiteit hieromtrent nauwlettend te volgen, dit mede ten aanzien van de aanleg van een tweede kunstgrasveld bij DZC in de nabije toekomst.

Met hartelijke groet,
namens het bestuur,

Egenius Lodewijks