DZC '68NieuwsOverige nieuwsSportcarrousel Sportpark Zuid

Sportcarrousel Sportpark Zuid

Wilt u graag meer bewegen, maar heeft u nog niet de juiste sport of beweegvorm gevonden? Dan is wellicht de Sportcarrousel wat voor u! Vanaf donderdag 3 juni start er op Sportpark Zuid de Sportcarrousel voor de 60+ inwoners uit de gemeente Doetinchem. Ook DZC'68 neemt deel aan dit sportstimuleringsproject.
Tijdens de sportcarrousel maken de deelnemers in 7 weken tijd actief kennis met het aanbod van diverse verenigingen op Sportpark Zuid. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de geldende Covid-19 maatregelen.

·         Dag: Donderdag
·         Tijd: 10:00 – 11:00 uur
·         Kosten: Gratis


Lijkt het u wat om deel te nemen of kent u iemand zoals uw ouders of opa en oma? Vertel het door. Aanmelden kan door contact op te nemen met buurtsportcoach

Rob Wentink
E: r.wentink@sportservicedoetinchem.nl         
T: 06-28246158.

Pak die kans, want samen sporten doe je bij de vereniging!
 

Onderstaand krijgt u per vereniging een eerste indruk van wat u kunt verwachten.

Pak die kans en meld je aan, want samen sporten doe je bij de vereniging! 

DZC ‘68  (03 Juni)

Walking football houdt in dat er tijdens een partijvorm niet mag worden gerend, geen slidings mogen worden gemaakt en de bal niet boven heuphoogte mag komen. Via Walking Football kun je een leven lang van voetbal blijven genieten. Bovendien kun je bewijzen dat je voetbalkwaliteiten nog steeds in je zitten. Daarnaast is het een uitgelezen mogelijkheid om sociale contacten op te bouwen met mensen die net zoveel van het spelletje houden als u!

Bij Sport & Spel komen er verschillende sport- en spelvormen aan bod, aangepast op ieders niveau. Het gezellig samen bewegen staat voorop.

PC Doetinchem (10 Juni)

Pétanque is een sport voor alle leeftijden en kan het hele jaar door worden gespeeld. Het stelt geen speciale eisen aan je fysieke gesteldheid en kan tot op hoge leeftijd gespeeld worden. Petanque bevordert de coördinatie tussen hand en oog. Het bevordert je concentratievermogen en het samenwerken in teamverband. Je kunt Pétanque recreatief spelen maar als je wilt ook in competitieverband.

HV Artemis ‘15 (17 Juni)

Walking Handball is een variant van handbal waarbij niet word gerend, niet gesprongen hoeft te worden en er geen direct contact tussen spelers is. Daarnaast speel je met een aangepaste bal op een aangepast veld. Het is daarom uitermate geschikt voor senioren die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. Handbal is een teamsport en dat maakt ook deze variant zo leuk: het sociale contact is namelijk minstens net zo belangrijk als het bewegen.

DHC (24 Juni)


Walking Hockey is de wandelvariant van hockey. Voor iedereen die kan wandelen en 60  jaar of ouder is. Denk aan oud-hockeyers die blessuregevoelig zijn, inwoners die een andere beweegvorm zoeken en graag in de buitenlucht sporten, inwoners die nieuwe contacten willen opdoen en die graag in teamverband verantwoord willen bewegen onder deskundige begeleiding.

Rabobank Orion (01 Juli)

Rabobank Orion heeft een Recreantenlijn waarin leden wekelijks trainen en iedere zes weken kunnen deelnemen aan toernooien in de regio. Binnen alle groepen en leeftijdscategorieën geldt dat er plek wordt geboden aan leden die vooral voor de gezelligheid willen volleyballen, maar ook aan die leden die het maximale uit zichzelf en hun team willen halen.

Olympus ‘58 (8 Juli)

Korfbal is een geweldige sport voor alle leeftijden. Iedereen kan op zijn eigen niveau en met z’n eigen leeftijdsgenoten genieten van gezonde sport en goed gezelschap. Een leven lang genieten van korfbal. Walking Korfball biedt de wat oudere doelgroep de mogelijkheid om hun conditie op peil te houden, te werken aan een gezonde levensstijl, sociaal netwerk uit te breiden en het is een ideale invulling van uw vrije tijd.

De Ank (15 Juli)

Bij watersportvereniging ‘De Ank’ krijgt u een introductie tot de mooie sport roeien