DZC '68NieuwsOverige nieuwsSamen Doetinchem sleept subsidie binnen van Rabobank

Samen Doetinchem sleept subsidie binnen van Rabobank

Namens Samen Doetinchem mocht Jeroen Sanders van DZC'68 op woensdagavond 5 november voor de ledenraad van de Rabobank Graafschap-Midden een pitch doen om zo aanspraak te maken op een subsidiebedrag vanuit het coöperatiefonds. En dat met een geweldig resultaat!

Vier projecten waren geselecteerd om op deze avond, tijdens de vergadering van de ledenraad van de Rabobank, zichzelf te presenteren. De genomineerde projecten kregen sowieso al een subsidiebedrag toegekend. Na een pitch van vijf minuten kon daarnaast nog een bonus verdiend worden tot €1500,-. De andere genomineerde projecten waren de verhuizing van de Rugby Club Wild Rovers, een app voor het straattheater Festival Buitengewoon en aanvraag van de kerk in verband met de bevochtiging van de muzikale apparatuur.

Samen Doetinchem was sterk vertegenwoordigd. We verzorgden de hapjes in de pauze, Zozijn was aanwezig met ouderen uit hun woongroep en begeleiding en Graafschap Re-integratie en ook DZC'68 waren vertegenwoordigd. 

De pitch, waarbij de tijd terugliep van 5 minuten naar 0 op een beeldscherm, werd verzorgd door onze Manager Breedtesport Jeroen Sanders. Hij kreeg daarbij hulp van één van de deelnemers aan het project, Sulayman. Een mooi voorbeeld voor alle andere deelnemers, want Sulayman had al binnen een week na de start van het project een baantje te pakken!

De pitch verliep goed en toen werd er gestemd. Alle leden liepen met hun stemkaartjes langs de vier bakjes van de projecten en deden hun stem in het bakje van hun favoriete project. We zagen aardig wat stemmen in ons bakje gaan en begonnen te hopen. De stemmen werden geteld en toen kwam de uitslag.

Als eerste werden de bedragen bekend gemaakt die sowieso al toegekend waren. Samen Doetinchem kreeg het ongelooflijke bedrag van €8.700,- toegekend! Daarnaast bleek dat we van het publiek de meeste stemmen voor onze pitch hadden gekregen en daarmee nog eens de bonus van €1.500,- binnehaalden. In totaal krijgen we van het coöperatiefonds van de Rabobank dus een subsidie van €10.200,- en daar zijn we ontzettend blij mee en hartstikke trots op!

Wilt u ons project in de gaten blijven houden? Kijk dan op onze facebook-pagina of volg ons twitter-account.