DZC '68NieuwsOverige nieuwsRienke Rijks vertelt over de wedstrijd DZC'68 VR1 – SVZW VR2

Rienke Rijks vertelt over de wedstrijd DZC'68 VR1 – SVZW VR2

Mijn verwachting vooraf was dat we flink aan de bak moesten, nadat we de wedstrijd vorige week hadden verloren. We moesten onszelf weer laten zien en laten weten dat wij bovenaan horen. Zoals onze trainer zei: 'ons visitekaartje afgeven'.

We moesten gelijk vanaf minuut één druk zetten. De grootste kans was dan ook gelijk ons eerste doelpunt. Vanaf de aftrap werd door Jodie de lange bal gespeeld richting Tess, deze kon hem met een gelukkige stuiter meenemen richting de goal en schoot hem mooi in de linkerhoek, 1-0! We hebben de eerste helft nog veel meer kansen gehad, maar helaas niet afgemaakt. De ruststand was dan ook maar 1-0. Dit vond ik jammer. We waren zo goed aan het voetballen, alleen we scoorde maar niet. We hadden zeker meer verdiend. Zelf heb ik de eerste helft geen kansen gecreëerd. Ik zat er de eerste helft wel lekker in en deed goed mee in het spel.

De tweede helft begonnen we minder en kregen we een snel een goal tegen, maar hebben dit gelukkig snel weer weten terug te pakken. Na een aanval van SVZW kon Sophie de bal overnemen op onze 16 meter. Met een sprint tot de middenlijn gaf ze de bal mooi diep op Jodie. Zij kon de bal nog net voor de keeper naar links passen, waar Tess goed mee was gelopen en de bal erin kon schieten, 2-1. De 3-1 was een mooie voorzet op Mira van Sanne, alleen raakte Mira de bal niet, waardoor de bal in de rechterhoek rolde. De keeper van SVZW kon de bal gelukkig niet meer uit de goal halen. Ook de 4-1 was een mooie voorzet op Mira, maar deze keer raakte ze hem wel goed, door de bal over de keeper te tikken. De tweede helft had ik een voorzet kunnen geven. Helaas raakte ik de bal verkeerd en ging de bal achter de goal langs.

De wissels waren Anne Palm, Terry, Lieke en Maartje. Anne P werd gewisseld voor Anne H, Terry werd gewisseld voor Sophie en Lieke kwam erin voor Tess. De wissels vielen allemaal goed in. De tweede helft ging het bij mij ook wel weer goed, alleen had ik wel wat minder momenten gehad.

Mijn uitblinker was Tess na ziek te zijn geweest, en nu weer in de basis te mogen beginnen. Direct vanuit de aftrap scoren, Tess is weer beter! Haar 1ste mannetje werd snel gewisseld, omdat ze Tess niet aan kon. Ze heeft deze wedstrijd drie mannetjes uitgespeeld. Verder in de wedstrijd vond ik haar ook goed ze creëerde veel kansen en zette goed door.

De sfeer na de wedstrijd was goed, omdat we goed hadden gevoetbald. Het eerste rondje kregen we dan ook van de trainer!

Opstelling DZC'68 VR1: Serena Frerix, Elke Wolterinck, Marielle Peters, Anne Hazelaar (Anne Palm), Rienke Rijks , Jara Hoopman, Jodie Heijink, Sophie Koenders (Terry Kempers), Tess Horstik (Lieke Mijer), Mira Jansen en Sanne Wolterinck.