DZC '68NieuwsOverige nieuwsPost van Wilfred Genee

Post van Wilfred Genee

Beste ambassadeurs, vrijwilligers en clubmedewerkers,

Hierbij wil ik jullie allemaal ontzettend bedanken voor jullie inzet van het afgelopen seizoen voor het project “de bewuste voetbalkantine”. Wat aanvankelijk begon als een uit de hand gelopen grap tussen Johan Derksen en ondergetekende eindigde uiteindelijk in een uiterst spannende eindstrijd tussen de meest fanatieke deelnemers aan het project, met Gasselternijveen als winnaar.

De eerlijkheid gebiedt daarbij te zeggen dat de onderlinge verschillen in de finale zo klein waren dat het verschil tussen de Top 10 en zeker tussen de Top 5 echt minimaal was. Hoewel we voor de 5 finalisten extra prijzen hadden geregeld, was er helaas dit jaar slechts één grote prijs te verdienen. We hopen echter dat het deelnemen op zich voor jullie ook de uitdaging was. De grondgedachte achter het project was natuurlijk altijd de gezondheid van kinderen en een keuze in de kantine. Feit is dat we het zonder jullie bereidwilligheid, spontaniteit en inzet nooit zo groot hadden kunnen maken als het nu is geworden. We zullen er dan ook alles aan doen om het project in het komende seizoen voort te zetten met als belangrijkste inzet dat er meer  grote prijzen te verdienen vallen. Bij de gedachte zoals die er nu ligt, kunnen 3 voetbalkantines 5000 euro en allerlei voordelen van de KNVB winnen ( clinics, bezoek aan Oranje etc.). In grote lijnen zijn we er uit dat de KNVB  dit op zich gaat nemen. Daarnaast lijkt het er op dat ook 3 “andere” sportkantines en 3 schoolkantines prijzen kunnen winnen en dat er aan het einde van het jaar ook nog een grote totaalprijs voor een van deze 3 categorieën klaar staat. Zodra wij hierover meer nieuws hebben, zullen daarover direct aan jullie berichten per e-mail en via onze website.

Het is niet bij alle deelnemende kantines van het eerste uur gelukt om de weddenschap vol te houden. Er vielen de nodige af, maar er kwamen er gelukkig ook weer nieuwe bij. Toch zijn jullie er allemaal met goede moed aan begonnen en onderdeel geweest van een bijzonder project wat hopelijk straks de basis is geweest voor een nieuwe gedachtegang in de sportkantines. Zoals Jamie Oliver het al aangaf bij VI:”There will be massive change, but when...?”. Jullie hebben allemaal bijgedragen aan deze verandering! Wie weet lukt het om te leren van de problemen die op jullie pad kwamen en het in het nieuwe seizoen opnieuw op te pakken of te verbeteren. Jullie staan als club sowieso nu op de radar bij de KNVB en de bond zal zeker clubs gaan selecteren om deel uit te maken van speciale programma’s.

Namens het team van Vullen of Voeden hoop ik oprecht dat dit jaar navolging zal krijgen en we elkaar weer gaan spreken. Enorm bedankt voor jullie bijdrage en wie weet tot in het nieuwe seizoen!

Groeten,

Wilfred Genee