DZC '68NieuwsOverige nieuwsOver (ja alweer) spruitjes, LOL en LEREN!

Over (ja alweer) spruitjes, LOL en LEREN!

In alle vroegte ging de wekker op deze zaterdag. En vroeg was het zeker….. hm , ik moest mijzelf uit een hele diepe slaap sleuren en ik kan jullie verzekeren; dat was NIET makkelijk! Maar…eenmaal de ‘luiken’ open, was ik in staat om eens even naar buiten te koekeloeren. En wat zag ik?? HOERA, de ZON! Het beloofde alweer een prachtige dag te worden. Hoe fijn is dat! Nu gebiedt de eerlijkheid mij te zeggen dat het weer totaal niet interessant is voor onze toptalenten, want of het nou regent of droog is, zij voetballen maar door!
Maar tja,  als rechtgeaarde volwassene moet ik toch stiekum toegeven dat ik van dat zonnetje toch wel heel erg blij word. Maar goed, genoeg gekletst over het weer. Nu over naar onze ‘corebusiness’; namelijk het voetbal. En dan niet zomaar voetbal..nee, nee... het hele, speciale, Pro Data Champions League voetbal!.

En wat troffen we deze zaterdag aan? Allereerst kan ik u melden dat zich in totaal in dit seizoen meer dan 80 toppers hebben aangemeld!  Dat is fantastisch! Geweldig om te zien dat zoveel kinderen met plezier naar de velden van DZC’68 komen om daar te spelen en te leren. Ik kreeg al een appje van Danny Blind. Hij is jaloers op een dergelijke brede selectie. Zeker nu Arjen Robben ook al afgevallen is. Ik denk toch echt dat hij binnenkort eens langskomt om bij ons de kunst af te komen kijken. Mag hoor, Danny. We hebben vast nog wel wat goeie tips!

Maar een brede selectie vraagt ook een flexibele aanpak. Niet alleen van de staf en de spelers maar ook van onze supporters. Sommige kids zijn nog heeel erg jong, nog maar net 5 jaar. Anderen staan al op de nominatie om door te stromen naar de F. Sommigen zijn heel groot voor hun leeftijd en anderen juist heel klein. Sommigen zijn heeel fanatiek, anderen vinden het gras ook nog hartstikke mooi. Sommigen willen winnen, anderen willen gezellig kwebbelen. En ja mensen, dat kwebbelen gebeurt niet alleen in de kleedkamers maar ook tijdens onze wedstrijden. Sommigen kunnen ECHT NIET tegen hun verlies en anderen hebben niet eens in de gaten dat ze verloren hebben. Wat een bont gezelschap. En zoals ik al zei; dat vraagt van iedereen die er bij betrokken is, de nodige verdraagzaamheid. Ze moeten nog leren dat ze niet te hard moeten duwen. Ze moeten nog leren dat ze niet altijd de bal af moeten pakken en al helemaal niet van de spelers van je eigen team. Ze moeten nog leren dat de veldleider /scheidsrechter ook niet altijd alles goed ziet, ze moeten nog leren dat je een team bent en dat iedereen weleens een fout maakt. Ze moeten nog leren dat je echt niet mag slaan als er iets niet gaat zoals je wilt. Ze moeten nog leren dat ze de slidings die ze op tv hebben gezien in de praktijk beter niet kunnen uitvoeren. Soms lopen de gemoederen hoog op. Hahaaa, u snapt het al, er gaat dus soms VAN ALLES mis. Maar het allermooiste is; bij de Pro Data Champions League MAG  er ook nog van alles mis gaan. Ze moeten dingen leren maar ze moeten ook de kans krijgen om het te leren en daar krijgen ze dan ook alle tijd en gelegenheid voor,  al vraagt dat van de volwassenen dat ze soms maar even de andere kant uitkijken dus…kijk niet wit..kijk niet zwart…kijk niet zwart/wit..:).

Maar alle gemoederen op een stokje of beter gezegd; op een voetbal; uiteraard hadden wij weer het grote geluk dat we alweer twee spelers van de week konden interviewen. En niet zomaar twee spelers. Als rechtgeaarde professionals MET mediatraining, stonden zowel Pim als ook Siem mij te woord. Allereerst was daar Pim. Pim is voor PSV. Dat is fantastisch want hij zat nu ook in het team van PSV. Uiteraard ben ik benieuwd waarom Pim voor PSV is. Tja, das wel heel simpel. Pim is voor PSV omdat het een mooie club is. Nou Pim, dat zijn er heel veel met je eens. Maar dat is niet de enige reden. Pim is ook voor PSV omdat de P van Pim is en de S van Sanne (zijn zusje). Joh, dat zijn nog eens argumenten waarom je voor een club bent. Tjonge, dan ga ik eens effe nadenken, dan ben ik voor Ajax, ADO den Haag, Arsenal ….oefoef…. wordt wel vermoeiend hoor, moet ik voor al die clubs zijn.??!! Het lievelingseten van Pim is spaghetti. En dan spaghetti in zijn puurste vorm. Gewoon de slierten ZONDER saus. Het hart van elke Italiaan die dit leest, moet nu volledig vollopen. Het allerallervieste is MET STIP spruitjes EN wortelstampot!!! Wortelstampot????? Dat heb ik in mn hele leven nog niet gegeten. Wel hutspot maar wortelstampot??  Pim gat in de dierentuin werken. Hij gaat werken bij de Giraffes. Dat lijkt me moeilijk. Hoe moet je die dan voeren? Want die zijn zo lang, daar kun je helemaal niet bij. Pim heeft daar wel een oplossing voor. Hij legt ze gewoon op de grond. Dan kun je er goed bij…OF..je hangt het eten in de boom, dat is dan ook wel weer een idee. Hij gaat ook werken bij de panda en de papagaai. Maar zijn lievelingsdier is toch wel de Haai. Hij is een grote fan van haaien. Snap ik goed, want haaien kan je zo lekker aaienJ.

En dan Siem. Siem is voor Barcelona en dat komt vooral omdat Messi daar speelt. Messi is THE KING. Op mijn vraag of hij nog meer voetballers van Barcelona kent, geeft Siem aan dat hij eigenlijk geen andere voetballers kent. Maar gelukkig zijn vader wel! Zijn vader is namelijk groot fan van Suarez. Ja,ja, inderdaad DIE Suarez. Die voetballer die heel goed kan voetballen maar zich soms een klein beetje vergist. Dan neemt hij een hapje uit zijn tegenspelers. Maar daar kan hij natuurlijk niks aan doen, want dat is per ongeluk! Ik kan me zo voorstellen dat papa ook bij onze Champions League gaat spelen want dan wordt hij ook een keer speler van de week en dan kunnen we vragen voor wie hij is. Ik trek dan wel alvast een hele pagina uit voor het antwoord. Het lievelingseten van Siem is pannenkoeken met poedersuiker! Dat is me toch ff lekker, zeg!! Ik heb afgesproken dat Siem mij belt als hij pannenkoeken gaat eten. Dan kom ik even langs om lekker mee te happen! Het allerallervieste is ja, hoe kan het ook anders….spruitjes! Dat is volgens Siem toch echt het ALLERVIESTE eten!. Hij heeft het persoonlijk nog nooit gegeten, dat dan weer niet, maar ja, je hoeft niet alles meegemaakt te hebben om er toch een mening over te hebben.! Siem weet nog niet wat hij later worden wil. PPFF, lekker belangrijk….Dat komt nog wel eens een keertje maar nu nog niet. Voorlopig houdt Siem zich bezig met voetbalzaken. Das voor nu meer dan voldoende. En wellicht dat hij ooit nog eens in de voetsporen (of moet ik zeggen bitemarks) van Suarez zal treden!

De komende weken hebben we een vol programma! Toernooitje hier en toernooitje daar en dan nog als klap op de vuurpijl; het Land van Jan Klaassen!! Spannend, spannend….groeten Annabel!