DZC '68NieuwsOverige nieuwsNieuws vanuit de scheidsrechters commissie

Nieuws vanuit de scheidsrechters commissie

Nieuws van de scheidsrechtercommissie
Van JO12 naar JO13

Eind augustus heeft de scheidsrechterscommissie in samenspraak met de manager Prestatiesport bovenstaande presentatie verzorgd ten behoeve van de betreffende prestatieteams. Jordi Eijgelsheim en Matthijs Hoopman hebben deze presentatie van een nieuw jasje voorzien en deze werd dan ook enthousiast ontvangen. Er wordt i.o.m. de manager Breedtesport nog een datum gepland om deze presentatie ook te verzorgen voor de teams uit de Breedtesport. In het voorjaar – april/mei – zal deze presentatie nogmaals worden verzorgd en dan voor die teams/spelers die volgend seizoen deze overstap gaan maken. De exacte data worden t.z.t. door gegeven.

Avond t.b.v. (assistent)scheidsrechter

Donderdag 1 oktober 19:30 in de sponsorruimte legt een scheidsrechter alle regels en tips uit rondom het functioneren van een assistent scheidsrechter. Bij de meesten teams moeten alle ouders wel is een keer vlaggen, daarom biedt DZC een korte cursus aan. Inschrijven kan via scheidsrechtercoordinator@dzc68.nl

Spelregelwijzigingen

Door Raymond Edelbroek is een samenvatting gemaakt van de wijzigingen die m.i.v. dit seizoen ingevoerd/gewijzigd zijn. Exemplaren van deze spelregelwijzigingen zijn te vinden op het Wedstrijdsecretariaat.

Let op!

De Wedstrijdzakenapp is gewijzigd/verbeterd. M.i.v. dit seizoen kun je onder de knop INFO alle informatie m.b.t. de wedstrijd vinden, zoals wisselspelers, wedstrijdduur, dispensatiespelers, etc. Laat dit een vast onderdeel van jouw wedstrijdvoorbereiding worden!

Spelregelbewijzen

Vanuit de KNVB zijn er door Marieke van Erkelens - secretaris van DZC’68 – de nodige kennisgevingen van spelregelbewijs overtredingen ontvangen. Daarom graag aandacht voor het volgende:
Spelers uit de JO19 categorie en senioren die geboren zijn in het jaar 1998 of later,mogen zonder spelregelbewijs niet spelen. Uit coulanceoverwegingen gaat de KNVB niet meteen over tot het opleggen van sancties, maar na 7 keer meespelen zonder spelregelbewijs zal er aangifte worden gedaan bij de tuchtcommissie. Mogelijk volgt er dan een zware sanctie. De richtlijn hiervoor is: een boete van € 200,00 voor de vereniging en 4 wedstrijden uitsluiting, waarvan 2 voorwaardelijk, voor de speler. 

Heb je jouw spelregelbewijs nog niet, meld je dan bij je coördinator!

Let op!
Ben je inmiddels Verenigings Scheidsrechter, dan wordt jou automatisch dispensatie verleend voor het behalen van het spelregelbewijs!

Cursus Verenigings Scheidsrechter

De lopende cursus Verenigings Scheidsrechter (najaar 2019) die door de Corona-crisis is verstoord, wordt deze maand weer opgepakt. De laatste 2 (praktijk)avonden zullen gehouden gaan worden op 23 september 2020 en 21 oktober 2020 (beiden woensdagen). Wij wensen onze 7 deelnemers succes met de voortzetting van hun opleiding. Ook wordt er weer gewerkt aan een nieuwe cursus Verenigings Scheidsrechter. De startdatum zal zoals de afgelopen jaren gebruikelijk is ergens in januari van 2021 zijn. Data zijn nog niet bekend. Wil jij ook Verenigings Scheidsrechter worden, meld je dan aan. Dat kan iedere zaterdag op het Wedstrijdsecretariaat bij een van de daar aanwezige commissieleden of per mail : scheidsrechtercoordinator@dzc68.nl Voor informatie en overige vragen kun je ben hun terecht.

SO III cursus
Achter de schermen wordt er ook gewerkt aan een nieuwe SO III cursus. Er zijn echter momenteel nog te weinig opgaven. Het minimum aantal deelnemers voor het opstarten van deze cursus bedraagt namelijk 8. De opleiding wordt in samenspraak met de KNVB Oost georganiseerd door de Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken en onze eigen Ab Brussen. KNVB.
Ben je in het bezit van een certificaat Verenigings Scheidsrechter en wil jij je verder gaan ontwikkelen als scheidsrechter; meld je dan aan voor deze cursus. Voor informatie kun je terecht bij Ab Brussen of de scheidsrechterscoördinator.

Week van de scheidsrechter

Ook dit jaar vindt de “Week van de scheidsrechter” weer plaats. Een sportbreed initiatief waarbji het uitspreken van waardering voor de arbiter centraal staat. De “Week van de scheidsrechter” is van 3 tot en met 11 oktober 2020. Tijdens deze week willen de KNVB en ARAG zoveel mogelijk voetballers en voetballiefhebbers de scheidsrechter laten bedanken voor hun waardevolle inzet. Zij maken het immers mede mogelijk dat zo veel voetballers wekelijks op het veld van het spelletje kunnen genieten! Het bedanken van de scheidsrechters kan op veel
verschillende manieren en misschien doen jullie dat ook voorafgaand of na elke wedstijd. In de “Week van de Scheidsrechter” willen we natuurlijk zo veel mogelijk scheidsrechters in het zonnetje zetten.

Tot slot:

Komend weekend start de competitie weer. Wij wensen iedereen veel plezier toe en succes bij het managen van jullie wedstrijden.

Blijf gezond!