DZC '68NieuwsOverige nieuwsNieuws vanuit de scheidsrechters commissie

Nieuws vanuit de scheidsrechters commissie

Zonder scheidsrechters geen voetbal. Dus zijn er continu activiteiten om scheidsrechters te winnen voor DZC’68 en alle actieve scheidsrechters up-to-date houden van alle wijzigingen van de spelregels – dit zelfde geldt voor alle assistent-scheidsrechters bij onze club. 
Nieuws vanuit de scheidsrechterscommissie

Zonder scheidsrechters geen voetbal. Dus zijn er continu activiteiten om scheidsrechters te winnen voor DZC’68 en alle actieve scheidsrechters up-to-date houden van alle wijzigingen van de spelregels – dit zelfde geldt voor alle assistent-scheidsrechters bij onze club. Een overzicht van de meest recente activiteiten.

Spelregelavond voor onze verenigingsscheidsrechters

Op dinsdag 17 september heeft Raymond Edelbroek namens de Scheidsrechterscommissie bovenstaande avond verzorgd. Onder het genot van een kop koffie, thee of een flesje fris voor de jongeren, zijn de nieuwe spelregels doorgenomen. Met behulp van VAR momenten werden de oude en nieuwe spelregels onder de loep genomen en daarbij werd niet alles voor zoete koek geslikt, wat soms leidde tot heerlijke discussies. Aan het eind van de avond werd de aanwezigen een hand-out uitgereikt, met daarin de behandelde spelregels. Succes met het managen van jullie wedstrijden mannen.

Opleiding tot verenigingsscheidsrechter

Afgelopen week zijn de namen doorgegeven van de 7 deelnemers namens DZC’68 die de cursus tot verenigingsscheidsrechter gaan volgen. De cursus start in januari/februari 2020. De exacte data volgen nog. Heb je zin om te gaan fluiten, geef dit dan even door. Of aan één van de leden van de Scheidsrechterscommissie (herkenbaar aan hun polo’s of jasjes) of via het mailadres: scheidsrechtercoordinator@dzc68.nl

Avondje voetbal

Op vrijdag 13 september hebben 4 senior scheidsrechters samen met 10 jeugdscheidsrechters de wedstrijd De Graafschap – Jong Ajax bezocht. Na een moeizame 1e helft, ruststand 0 – 2, werd het in de 2e helft een waar spektakel. De getrokken rode kaart was o.i. meer dan terecht. Uiteindelijk won De Graafschap met 3 – 2. De stemming zat er goed in. Dit is voor herhaling vatbaar!


SO III cursus

Op woensdag 25 september is de cursus SO III bij de Scheidsrechtersvereniging van Doetinchem en Omstreken weer gestart. Inmiddels hebben Mylan Ariese en Renzo Post ook hun eerste KNVB wedstrijd er op zitten. Succes met de cursus mannen!


Week van de scheidsrechter

Ook dit jaar heeft de 'Week van de Scheidsrechter' weer plaats gevonden. Dit jaar werd deze gehouden in de week van 5 t/m 13 oktober. Zaterdag 12 oktober kregen de dienstdoende scheidsrechters uit handen van verschillende leden van de Scheidsrechterscommissie hun welverdiende presentje. Met dank aan ons bestuur.