DZC '68NieuwsOverige nieuwsNieuws vanuit de scheidsrechters commissie

Nieuws vanuit de scheidsrechters commissie

Zonder scheidsrechters geen voetbal. Dus zijn er continu activiteiten om scheidsrechters te winnen voor DZC’68 en alle actieve scheidsrechters up-to-date houden van alle wijzigingen van de spelregels – dit zelfde geldt voor alle assistent-scheidsrechters bij onze club. 
Een overzicht van de belangrijkste activiteiten in het najaar.

Spelregelavond voor onze verenigingsscheidsrechters

Ieder seizoen wijzigt er wel iets in en aan de spelregels van het veldvoetbal. Dat is dit seizoen niet anders. Op dinsdag 17 september 2019, aanvang 19.30 uur, worden wij weer bijgepraat over de wijzigingen door Raymond Edelbroek. Ook leiders, trainers en andere belangstellenden worden van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen.

Avond voor assistent-scheidsrechters

Dinsdag 24 september 2019, aanvang 19.30 uur, is er weer een avond voor onze assistent-scheidsrechters. Deze avond wordt verzorgd door Bart Bouwmeester en Ab Brussen. Ook andere belangstellenden die wel eens willen weten wat er allemaal bij komt kijken als je gaat assisteren en waar je dan op moeten letten – (senior) spelers, ouders, etc. – worden van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen.

SO III cursus

Op woensdag 25 september 2019 gaat deze cursus weer van start bij de Scheidsrechtersvereniging van Doetinchem en Omstreken. Er zijn 14 deelnemers, waarvan 2 eigen verenigingsscheidsrechters en wel Renzo Post en Mylan Ariese. Wij wensen beide cursisten veel succes.

Opleiding tot verenigingsscheidsrechter

Deze opleiding stond op het programma voor september/oktober 2019. Tot op heden hebben zich echter pas 7 deelnemers aangemeld, waarbij vermeldt moet worden dat 6 deelnemers daarvan afkomstig zijn uit onze eigen ledenbestand. De cursus wordt nu verplaatst naar januari/februari 2020. Onze mensen zijn inmiddels hiervan op de hoogte gesteld. Heb je zin om te gaan fluiten, geef dit dan even door. Of aan één van de leden van de scheidsrechterscommissie (herkenbaar aan hun polo’s) of via het mailadres: scheidsrechtercoordinator@dzc68.nl

Week van de scheidsrechter

Ook dit jaar vindt de Week van de Scheidsrechter weer plaats. Een sportbreed initiatief waarbij het uitspreken van waardering voor de arbiter centraal staat. De Week van de Scheidsrechter is van 5 tot en met 13 oktober 2019.

Tijdens deze week willen de KNVB, ARAG, maar zeker ook DZC’68, zoveel mogelijk voetballers en voetballiefhebbers de scheidsrechter laten bedanken voor hun waardevolle inzet. Zij maken het immers mede mogelijk dat zo veel voetballers wekelijks op het veld van het spelletje kunnen genieten. Het bedanken van de scheidsrechters kan op veel verschillende manieren. Dat kan zowel voorafgaand als na elke wedstrijd. In de Week van de Scheidsrechter wil DZC natuurlijk zo veel mogelijk scheidsrechters in het zonnetje zetten.

Doen jullie mee?

Laten wij er samen een mooie dag van maken!

Een Leven Lang DZC, kan niet zonder scheidsrechters!