DZC '68NieuwsOverige nieuwsMax Riekel stopt als Manager Breedtesport

Max Riekel stopt als Manager Breedtesport

Het bestuur heeft met grote spijt kennis genomen van het besluit van Max om per 1 januari a.s. te stoppen als manager breedtesport. In de ruim 7 jaar die Max actief is als manager breedtesport heeft hij een enorme bijdrage geleverd aan de verdere groei van DZC’68 en de breedtesport in het bijzonder.
Daarnaast heeft Max verschillende maatschappelijke pijlers toegevoegd en bestaande activiteiten verder uitgebouwd.
 
Een leven lang DZC'68

“De DZC'68 koorts begon in mijn 6e levensjaar, als voetballer tijdens het 4 tegen 4 toernooi op de woensdagmiddag op veld 4 van Freddy Hein,” vertelt Max. “Een jaar later stond ik onder de lat in de E7. Vervolgens heb ik alle selectieteams doorlopen als keeper en op mijn 17e mijn debuut gemaakt in DZC'68 1. Op mijn 22e ben ik gestopt met keepen en ben ik gaan voetballen.

Iedere doordeweekse avond, en vooral de zaterdagen, stonden voor mij volledig in het teken van DZC'68. Toen kwam de vacature voor een Manager Breedtesport voorbij. In eerste instantie dacht ik: ‘dit is niks voor mij’. Mijn moeder was er echter van overtuigd dat ik ervoor moest gaan. 'Jij bent al iedere dag bij DZC, nu kan je er ook nog gaan werken', zo luidden haar wijze woorden. Ik kende de manager, Jeroen Sanders, en na een aantal vragen wist ik het ook zeker: dit is mijn droomjob. Na een aantal sollicitatierondes werd ik vervolgens aangenomen.

Na een aantal vragen wist ik het ook zeker: dit is mijn droomjob!’

Zo ben ik op 1 maart 2015 als 24 jarige begonnen in de rol van Manager Breedtesport bij de mooiste vereniging van Nederland, S.V. DZC'68. Inmiddels heb ik er al bijna acht jaar met heel veel plezier gewerkt en ontzettend veel meegemaakt. Het 50 jarige bestaan, verhuizen naar onze nieuwe accommodatie, de enorme groei in ledenaantal, het nieuwe sportaanbod en het nieuwe multicourt zijn toch wel de hoogtepunten uit mijn carrière. Daarnaast heb ik ontzettend veel geleerd van alle vrijwilligers, collega’s, samenwerkingspartners en onze leden. Het was niet altijd even makkelijk maar ik heb altijd met veel trots, eer en geweten de belangen voor onze mooie club behartigd.

‘Maar niet getreurd, ik blijf natuurlijk voetballen bij DZC'68’

Aan al het moois komt (helaas) een eind. Vanaf januari 2023 stop ik met werken voor DZC'68. Vanaf 2023 ga ik namelijk fulltime werken in ons familiebedrijf, Meek’s Meubelen in Vorden en Ruurlo. Maar niet getreurd, ik blijf natuurlijk voetballen bij DZC'68 in het 4e, ik blijf coördinator van de O17/O19 en ik heb mij beschikbaar gesteld als bestuurslid. De DZC'68 koorts is inmiddels overgeslagen naar iets blijvends; ''Een leven lang DZC'68''.

Ik wil via deze weg iedereen bedanken waarmee ik de afgelopen jaren heb samengewerkt en ik wil jullie allemaal uitnodigen voor een kopje koffie bij Meek’s meubelen in Vorden of Ruurlo.”

Namens bestuur, collega managers en al onze leden willen we Max enorm bedanken voor zijn inzet de afgelopen jaren als manager breedtesport.

De vacature voor een nieuwe Manager Breedtesport per 1 januari 2023 zal medio volgende week geplaatst worden op onze website.