DZC '68NieuwsOverige nieuwsMatig DZC'68 1 niet opgewassen tegen koploper Be Quick'28 1

Matig DZC'68 1 niet opgewassen tegen koploper Be Quick'28 1

Afgelopen zaterdag (4 april ) speelde DZC'68 de inhaalwedstrijd tegen Be Quick'28. Voor de koploper uit Zwolle een zeer belangrijke wedstrijd in de strijd om het kampioenschap.
Bij DZC'68 ontbrak Nick Abbink op het middenveld. Stephen Konneman speelde op zijn plek en Jordy Nijholt en Frank van Tent Beking vormde het centrum van de Doetinchemse verdediging.
In een weinig verheffende openingsfase vielen er weinig kansen te noteren. Een kopbal van Zwolse kans ging net naast het doel van Job Tadema. De grootste kans kregen de gasten in de schoot geworden. Frank van Tent Beking leed balverlies in de opbouw en leverde de bal pardoes in bij een aanvaller van de Zwollenaren, die het net echter niet wist te vinden.

Na een kwartier spelen liet DZC'68 wat van zich horen. Via een prima aanval over meerdere schijven kwam de thuisploeg in de buurt van het Zwolse doel. Helaas leverde deze goede aanval geen doelpunt op. Nadat DZC'68 na een scrimmage in de ''zestien'' van Be Quick'28 het doel niet wist te vinden, namen de Zwollenaren langzaam maar zeker het duel in handen. Na een half uur spelen waren de gasten dicht bij de openingstreffer. De linksbuiten van de gasten snelde langs Jordy Nijholt, maar hij vond Job Tadema op zijn weg.

Enkele minuten later was het alsnog raak. Een goede uitbraak van de gasten over de rechterkant, was DZC'68 te machtig. Mark Meijer was er als de kippen bij om de voorzet vanaf de rechterkant binnen te werken. Net voor de pauze leek het duel dan al beslist. Na een prachtige aanval van de Zwollenaren zorgde Frank van den Burg voor de 2-0.

Ook na de pauze kon DZC'68 niet echt een vuist maken. Net voor het uur spelen gooide trainer/coach Arthur Isselman het over een andere boeg. Spits Kushtrim Simnica werd vervangen door Ricardo Langeweg. Maar ook na deze omzetting kon de thuisploeg  nauwelijks een vuist maken. Na 69 minuten spelen stichtte DZC'68 dan eindelijk weer eens wat gevaar. Thomas Kleinlugtebeld schoot na een goede actie op goal, maar de keeper van de gasten had weinig moeite met dit schot. Niet veel later was het wederom Thomas die het afstand probeerde, maar ook nu was de keeper de winnaar. Tien minuten voor tijd kreeg Be Quick'28 nog een mogelijkheid om de score verder uit te bouwen, na geklungel achterin bij DZC'68. Maar dit leverde geen doelpunt op.

Zo verloor DZC'68 het inhaalduel tegen Be Quick'28 met 2-0. Een volkomen verdiende overwinning voor de koploper uit Zwolle, die stapje voor stapje dichter bij het kampioenschap geraken. Voor DZC'68 is het van belang om de draad snel weer op te pakken, om zo mee te kunnen blijven doen in de strijd om de derde periode. De wedstrijd van vanmiddag was overigens een duel uit de tweede periode.