DZC '68NieuwsOverige nieuwsMaartje Bussink vertelt over de wedstrijd Drienerlo VR1 - DZC'68 VR1

Maartje Bussink vertelt over de wedstrijd Drienerlo VR1 - DZC'68 VR1

Mijn verwachting was dat we het moeilijk zouden krijgen. Nadat we de vorige keer thuis 2-2 tegen ze hadden gemaakt, en we het in die wedstrijd erg moeilijk hadden verwachte ik een zware wedstrijd.
We hadden het de eerste helft erg moeilijk. We kwamen al vroeg 1-0 achter te staan en konden niet onder de druk van Drienerlo uit voetballen. Er werden van onze kant veel fouten gemaakt. Ik heb zelf in de eerste helft een afvallende bal vanaf een corner op de lat geschoten. Deze bal kwam in de voeten van Sanne en zij schoot de bal heel mooi over de keeper heen waardoor we op 1-1 kwamen te staan. Ik heb de eerste helft niet heel goed gespeeld. Doordat Tess flink hard in de 16 meter werd neergehaald, kon ze helaas niet meer verder en werd ze gewisseld voor Sophie en kwam ik rechts achter te staan. Na een aanval van Drienerlo was ik meer op het spel aan het letten dan op mijn man die ik moest verdedigen, en na een bal op haar viel de 2-1.

De ruststand was dus 2-1. We hadden dit voorafgaand aan de wedstrijd niet verwacht en iedereen zat teleurgesteld in de kleedkamer. Nadat Mike ons vertelde wat er fout ging en wat we beter konden doen hebben we met het team afgesproken dat we er nog voor 100% voor zouden gaan.

De tweede helft speelde we een stuk beter. We waren erg fel wat bijna meteen na de aftrap heeft geleid tot een goal van Mira. In de tweede helft kwam ik rechtsbuiten te staan en heb ik heel veel kansen gehad. De beste kans kwam uit een goede actie van Sanne, die de bal hoog vanaf de linker kant van het veld naar de rechterkant schoot waarna ik hem aannam en mijn tegenstander uitspeelde. Ik kwam schuin op de keeper aflopen en ik schoot, maar de keeper hielt de bal jammer genoeg tegen. In de tweede helft was Marissa gewisseld voor Anne Hazelaar, en Mies was in de eerste helft al gewisseld voor Rienke. Ik vind dat de wissels het goed hebben gedaan.

De uitblinkers van vandaag waren Elke en Mies. In de tweede helft stonden ze samen centraal achterin en hielden ze elke bal die naar voren kwam tegen. Drienerlo heeft alleen nog maar uit vrije trappen op goal kunnen schieten.

Na de wedstrijd was iedereen teleurgesteld. Door gelijk te spelen zijn we twee punten achter komen te staan op Heino, waardoor we het niet meer in eigen hand hebben of we kampioen worden ja of nee. Maar ondanks het teleurstellende resultaat was het georganiseerde teamuitje nog wel erg gezellig!