DZC '68NieuwsOverige nieuwsKeepersdag 6 mei groot succes!

Keepersdag 6 mei groot succes!

Op 6 mei hebben we bij DZC een keepersdag mogen houden, georganiseerd door de Keepersschoolontour. Het idee van de Keeperschoolontour was onze jeugdkeepers van 7 tot/met 14 jaar, maar ook keepers van “buitenaf”, de gelegenheid te bieden om verschillende onderdelen van ons keepersvak mee te maken en dit bleek een groot succes.
Ondermeer door het heel mooie weer, een goed kunstgrasveld, veel deelnemers van andere clubs in de regio, maar ook enthousiaste trainers werd het volgende programma afgewerkt.    

Rond 10 uur werd na de inschrijving en ontvangst van een flesje water (want het was al erg warm) begonnen aan de ochtendtraining. De keepers werkten in een circuitvorm aan de verschillende trainingsvormen af, zoals uitgangshouding en insnijden, balverwerking met voet en handen, een sprongkrachtoefening en een meeractie vorm. Tijdens de training aan plezier en beleving geen gebrek, dus rond 12 uur werd aangeschoven voor een broodnodige lunch, waarbij vriend en vijand vrolijk bij elkaar aan tafel zat en de inwendige mens goed verzorgd werd. Ook werd hierbij weer de nodige energie voor de middag getankt.  

Bij het middagprogramma waren voor de keepers spelvormen gepland, waarbij punten gescoord konden worden om de titel beste keeper van de dag en dit werd ook heel serieus opgevat, getuige de beleving bij de verschillende oefeningen!

Tijdens deze spelvormen en oefeningen kregen we ook bezoek van een BVO keeper, Jordy Rondeel van de Graafschap. Hij liep tussen de spelvormen door en gaf daarbij nog de verschillende “keeperstips” en ging graag met de keepers op de foto.

De dag werd afgesloten met een demonstratietraining, verzorgd door Berry van der Biezen (keepersschoolontour) met twee keepers, Jordy Rondeel (Graafschap) en Sjoerd Heesen (DZC). Een luid applaus voor de trainer en keepers Jordy en Sjoerd was het resultaat van alle aanwezige jeugdkeepers en ouders! Na deze demonstratietraining was het tijd voor de prijsuitreiking en hierbij waren er meerdere prijzen per leeftijdscategorie. Eén van de prijzen van deze middag was een keepersshirt van Sonny Stevens (BVO keeper FC Twente) en Daan van Erkelens (DZC) was hierbij de gelukkige!       

Zo kwam er een eind aan een mooie, warme, leerzame, gezellige, gelukkig probleemloze keepersdag en wil ik afsluiten met alle mensen, die geholpen hebben bij deze dag, te bedanken. Zonder hen was het zeker niet gelukt!

Dank dus aan de Keepersschoolontour, Berry en zijn medewerker/trainers, Jordy Rondeel, maar ook Anne de Boer, de DZC trainers, onze fotograaf Luc Verheij en alle medewerkers in de kantine.    

PS: Heel veel mooie actiefoto’s zie de foto's hieronder. 

Namens de organisatie,

Wim Heesen