DZC '68NieuwsOverige nieuwsKans op kampioenschap slinkt na nederlaag tegen SVI

Kans op kampioenschap slinkt na nederlaag tegen SVI

DZC’68 heeft zich afgelopen zaterdag geen goede dienst bewezen door in Ittersum met 2-1 te verliezen van het laag geklasseerde SVI. De kans op het kampioenschap lijkt hiermee te zijn verkeken!
Vooral de eerste 25 minuten gaf DZC’68 niet thuis. In de 11e minuut kwam Maurizio Parrella van SVI één op één op keeper Job Tadema af en zette, iets wat gelukkig in de kluts, de 1-0 op het scorebord. DZC’68 begon iets beter te combineren wat resulteerde in een grote kopkans voor Jordi Adriaanse. Wat Jordi echte niet lukte ging Timo Beimers van SVI beter af. Hij kon tussen twee verdedigers in de 2-0 binnen koppen. In de laatste 20 minuten voor rust was het alleen nog DZC’68 dat voetbalde. Prachtige combinaties, kans op kans maar geen doelpunten.

Kort na de pauze kreeg DZC’68 de opgelegde mogelijkheid om er 2-1 van te maken. Een perfecte voorzet van Jordi Adriaanse kon zo worden binnengelopen door Wout Blasman. De anders zo koele afmaker schoot de bal echter over. Niet veel later had DZC’68 nog een penalty moeten krijgen voor hands. Scheidsrechter Klein Ganseij zag het echter anders. Naarmate de tweede helft vorderde kwam SVI er steeds vaker gevaarlijk uit. Het was aan de goed keepende Job Tadema te danken dat de 2-0 op het scorebord bleef. Vlak voor tijd kreeg DZC’68 een goede kans maar deze werd door een speler van SVI vakkundig van de doellijn gekopt. In de 90e minuut schoot invaller Max Riekel de 2-1 binnen. De tijd daarna was echter te kort om nog op gelijke hoogte te komen.

Met deze nederlaag lijken de titelkansen voor DZC’68 te zijn verkeken. Met nog drie wedstrijden te gaan is de achterstand op koploper de Esch gegroeid tot zes punten. De Esch zal in de aankomende twee thuiswedstrijden (DOS Kampen en SVI) dus nog minimaal drie punten moeten laten liggen voordat ze op 14 mei naar Doetinchem komen. Niet opgeven DZC’68….

‘ It ain't over till the fat lady sings!’

Scoreverloop:
11e minuut         1-0 Maurizio Parrella
22e minuut         2-0 Timo Beimers
90e minuut         2-1 Max Riekel

Opstelling DZC’68:
Job Tadema, Mart  Janssen (65e minuut Belend Shekho), Robin Faber, Frank van Tent Beking, Jody Keuben, Rutger Ebbers (66e minuut Max Riekel), Nick Abbink, Luuk Jansen, Jordi Adriaanse, Wout Blasman, Thomas Kleinlugtebeld