DZC '68NieuwsOverige nieuwsJO15-7M wint bij FC Trias

JO15-7M wint bij FC Trias

DZC’68 JO15-7M heeft haar vierde competitiewedstrijd gewonnen in de wedstrijd tegen FC TRIAS JO15-6M waar het meisjes- en vrouwenvoetbal ook een volwaardige plaats inneemt. De ploeg uit Doetinchem won op Sportcomplex ’t Huitinkveld. In de 23e minuut kwam DZC’68 JO15-7M op voorsprong. In de tweede helft werd deze vergroot naar 1-4.
De eerste echte lente-achtige dag van 2018 zorgde ervoor dat het publiek heeft genoten. Zon, ruim aanwezig volk, aantrekkelijk voetbal en een overwinning, wat wil de Doetinchemse supporter nog meer? Alle ingrediënten voor een zalige middag waren bij voorbaat al aanwezig.

Na een wedstrijdbespreking waar de aandacht wat minder uitging naar de wedstrijd en een ietwat geïmproviseerde warming up door de drukte op de velden zette de prima leidende arbiter de wedstrijd om 11.35 uur in gang.

De Doetinchemse meiden begonnen met zijn allen scherp aan de wedstrijd waarbij, zeker in de beginfase, twee ploegen stonden die zeker niet naar achteren liepen. Het doel was zo snel mogelijk tot scoren te komen om enige vorm van onderschatting te voorkomen. Al snel dienden de eerste kansen zich aan. In de 10e minuut liep Esmay zich slim vrij in de zestien en werd door Didi op maat ingespeeld. Voordat er ook maar een verdediger kon ingrijpen, schoot ze het leder over de deklat. Dit scenario herhaalde zich in de 23e minuut echter met een succesvolle afloop. Milou wist Laura te bereiken die er behendig op links een solo uitschudde om vervolgens de bal te laten vallen op de luidkeels roepende Esmay onder haar. In de aanname denderde ze op volle snelheid richting doel waar haar inzet rechtsonder de keeper passeerde. 0-1.

Drie corners, twee doelpogingen, een onterecht afgekeurd doelpunt voor vermeend buitenspel en een safe van Nora later was het tijd voor de scheids alle speelsters voor een korte pauze de kleedkamer in te sturen.

In de onderbreking werd genoten van een hapje en drankje, complimenten gegeven voor de juiste uitvoering van afspraken en verbeterpunten meegegeven voor de tweede helft.

De jacht op het tweede doelpunt kon worden ingezet. De prima spelende Didi schudde er in het midden een solo uit, waarbij zij eerst met speels gemak een tegenstander links omspeelde en vervolgens met een sleepbeweging rechts voorbij een tweede tegenstander zwierde. Het tussenstation van deze actie was Esmay die in de 42e minuut Laura in stelling bracht; 0-2.

In het tweede deel van de wedstrijd bood FC TRIAS-JO15-M6 minder tegenstand. Ondanks dit gegeven konden de blauw-gelen niet te voorkomen dat Nora geheel gestrekt moest en haar meerdere erkende in een afstandsschot met een vervelende stuit. Balend incasseerde zij de 1-2.

Om enigszins comfortabel de rest van de wedstrijd door te komen, was een derde treffer meer dan gewenst. Met deze gedachte zit je als trainer… met je armen over elkaar achterover leunend in het dug-outje... om te zien wat er gedaan wordt met de mid-weeks geboden oefenstof. Als plots een doelpunt van ongekende schoonheid voorbij komt. Van grote, zeer grote afstand weet Jasmijn een afgeslagen bal om te toveren, in wellicht nu al, het mooiste doelpunt van deze seizoenshelft. Iets voor de middenlijn volleerd ze de bal uit de lucht welke onhoudbaar achter de doelman in de linkerbovenhoek het touw bereikt. De schoonheid is met geen pen te beschrijven het verdiend dan ook de aanbeveling voor beeld te “Google-en” op de zoektermen “Memphis”, “middenlijn” en “mooiste goal in Frankrijk”. 1-3.

Er restte nog net genoeg tijd voor één extra doelpunt. Na een meervoudige tiki-taki, gezien vanaf de bank door gelegenheid-assistent Daimy, beginnend bij Nora met als tussenstations Rachelle, Fleur, Nazli, Esmee, Jasmijn, Milou, Charlotte, Didi en Laura faalde Esmay niet.

Eindstand op het scorebord 1-4.

Tegen een uiterst vriendelijke tegenstander met dezelfde voetballende intenties!