DZC '68NieuwsOverige nieuwsJO13-1 speelt finale KNVB Weber Woonwereld Toptoernooi

JO13-1 speelt finale KNVB Weber Woonwereld Toptoernooi

In het donker verzamelen we ons op de parkeerplaats van DZC. Na 2,5 week rust bereiden we ons nu voor op de tweede seizoenshelft. Middels scherpe trainingen, oefenwedstrijden en een KNVB toptoernooi proberen we onze boys en girl zo goed mogelijk voor te bereiden op de laatste 10 competitiewedstrijden.
Na vorige week met 6-2 van DSO uit Zoetermeer te hebben gewonnen, en twee pittige trainingen op dinsdag en donderdag stond ons vandaag een mooie uitdaging te wachten. Het Weber Woonwereld Toptoernooi in Elburg. Deelnemers: ASV Fortius, De Meern, ONS Sneek (koploper in onze competitie), Victoria 1893, SC Bemmel, Blauw Wit '34, CSV Apeldoorn, FC Engelen, Quick Boys uit Katwijk (ja ja de club waar Dirk Kuyt ooit is begonnen), betaald voetbal club FC Emmen, En een samengesteld regioteam van spelers uit de onder 14 competitie uit de omgeving van Elburg. Veelal jongens die al fysiek een heel stuk verder zijn en daarom voor mooie weerstand kunnen zorgen. En zo zou het ook zijn.

Uiteindelijk weten we na 5 poulewedstrijden in de halve finales terecht te komen waar we middels een 1-0 overwinning de finale weten te bereiken.
Daarin treffen we het regioteam waar we in 1 van de poulewedstrijden nog met 2-0 van hadden verloren. De regen komt zo nu en dan met bakken uit de lucht, en alle teams hebben last van de toch wel zware omstandigheden. We stropen onze mouwen op want we hebben nog iets recht te zetten, zo klinkt het vastberaden in de kleedkamer.

De opkomst vanuit de spelerstunnel met de tune van de championsleague op de achtergrond maken dit supergoed georganiseerde toernooi helemaal af. Onze complimenten voor de organisatie. Tevens naar alle teams die er samen een uiterst sportieve happening van hebben gemaakt.

Volle bak gaan we in de finale, waar we wederom tegen stevige kerels op moeten boxen, maar we zijn niet van plan ons zomaar weg te laten zetten. We krijgen 2 enorme kansen om op voorsprong te komen maar het geluk ontbreekt een beetje. Uiteindelijk blijft het 0-0 tot het laatste fluitsignaal. Na 7 wedstrijden met maar 2 wissels zijn behoorlijk moe gestreden en moeten we nog een penaltyserie nemen.
Onze Sam weet nog met een prachtige redding de eerste strafschop van onze tegenstander te stoppen, terwijl we zelf de eerste wisten te benutten. Hierna missen we onfortuinlijk 2 keer en weet onze tegenstander deze wel te maken. Over en uit, maar met een supergevoel en een gezellige dag achter de rug rijden we wederom in het donker terug naar ons vertrouwde Doetinchem. Man wat heb ik genoten vandaag.