DZC '68NieuwsOverige nieuwsJO13-1 net te laat voor de SNEEKWEEK!!!

JO13-1 net te laat voor de SNEEKWEEK!!!

Na het geweldige seizoen van de JO13-1 van het afgelopen jaar, is het nu de beurt aan een bijna geheel nieuwe ploeg. Een opvallende wijziging is daarbij dat we er dit seizoen een dame bij hebben. Buiten het veld ja, maar binnen de lijnen................
Verder zijn van het team van vorig jaar alleen "Rubinho dos Santos Derksen" en Kenji nog over, maar zijn er weer een flink aantal "oude bekenden" van elkaar toegevoegd. Waaronder bijna de gehele oude onder 11-1. Maar ook nieuwe gezichten, van clubs buiten Doetinchem. Die ook graag zichzelf willen testen op bijna het hoogste niveau jeugdvoetbal, genaamd "De 2e divisie".

Bijvoorbeeld onze echte "Gentenar" Corne Zielman. Een fijn kereltje met een guitige uitstraling die helemaal vanuit Gendt de overstap heeft gemaakt. Of Gino Wink die Azsv heeft verlaten voor het avontuur bij DZC. Bibi en Rens van Viod, en keeper Sam van VVG. Oude bekenden uit de JO13-2 zoals Tim, Bent, Hugo, en Bram.
Romeo uit de JO13-3 en Duuk en Maxim uit de JO11-1 die de stap naar het grote veld maken vormen de 14 koppige selectie.

Al tijdens de zomervakantie blijkt dat we in Regio Noord zullen gaan voetballen, waarbij we veelal clubs in Groningen, Friesland en Overijssel zullen treffen. Waaronder Bedum. 228 kilometer vanaf Doetinchem zal onze verste uitdaging gaan worden, maar ook het stadion van FC Emmen zal worden aangedaan. Een mooie uitdaging ligt in het verschiet.
Vorige week was Bedum al bij ons te gast op Sportpark Zuid waar we een 3-3 gelijkspel uit de strijd wisten te slepen, maar waar iedereen eigenlijk teleurgesteld over was. Er zat namelijk veel meer in.

Afgelopen week weer volop getraind. Zonder Hugo en Tim die jammer genoeg al een paar weken in de lappenmand zitten. Hugo nog niet lekker fit en Tim met een nare slepende voetblessure. Maar hij is er altijd bij om zijn teamgenoten aan te moedigen en dat vind ik grote klasse Tim! Ik hoop voor jou dat je weer snel kunt schitteren in het Blauw/Geel.

En weet je wat ook grote klasse is? Dat er een aantal sponsoren al ruim voor aanvang van de competitie het eigenlijk onmogelijke hebben waargemaakt. Om de jongens en meid optimaal te kunnen laten presteren zijn kosten nog moeite gespaard. Een uit en thuis tenue, presentatiepakken, en zelfs een echte spelersbus voor alle uitwedstrijden, om ons richting al die mooie plaatsen in het hoge noorden te brengen.
Aan werkelijk alles is gedacht, want zelfs de sportmaaltijden voor al onze spelers worden tijdens de busreizen verzorgt. Een speciaal dankwoord en een diepe buiging voor: Takkenkamp, Exit Toys, Derksen Projectservice, Cees Zielman, Catering Intermezzo, en De Vakaturebank BV.

Vandaag stond ons eerste "reisje" op het programma. ONS Sneek is onze tegenstander.
Met ruim 50 personen vertrekken we met Buschauffeur Hans richting het Noorden. De zon staat te stralen aan de hemel en een prachtige dag lacht ons toe. Het is gezellig in de bus, en achterin de bus hoor ik teksten als: wauw dit is echt gaaf! We lijken echt wel profs" of " ik kan het eigenlijk niet geloven....jullie wel"?
En ook in Sneek zijn ze onder de indruk van de aankomst van DZC en we krijgen complimenten over onze mooie Presentatiepakken en natuurlijk is de aankomst van de "DZC Spelersbus" ook niet onopgemerkt gebleven.

Na lekker in de bus nog wat fruit en wat "krachtrepen" te hebben gegeten stappen we uit om ons verder om te kleden en de warming up te gaan doen.
We beginnen scherp aan de wedstrijd en al in de eerste minuut krijgen we een levensgrote kans. Vanaf de aftrap stuurt Kenji met een dieptepass Bram op pad die opstoomt richting de achterlijn en de bal hard en strak voorgeeft. Rens komt net een teen tekort om de bal binnen te tikken. Kort daarna veroverd Bibi de bal en stuurt Kenji weg die met een mooie beweging zijn tegenstander afschud en Romeo diep stuurt. Die kapt zijn tegenstander uit en legt weer af op Kenji die de bal richting de hoek van de goal schiet, maar met vereende kracht krijgt de keeper de bal nog uit de goal gewerkt. Sneek probeert de bal weg te krijgen en schiet de bal in de voeten van Bram die van grote afstand de bal met een grote boog richting het doel knalt. De keeper van de tegenpartij ziet hem aan komen maar kan niet voorkomen dat de bal onderkant lat binnen stuitert. 0-1 DZC. We blijven proberen het spel te maken maar de mannen van Sneek zetten prima druk waardoor we steeds lastiger ons spel kunnen spelen. Na een kwartier voetballen komt de bal bij de reus van Sneek die met het nodige geluk tussen 3 spelers van DZC in onze goal weet te frommelen. Een knappe goal, en niet geheel onverdiend. We laten even de koppies hangen waardoor we nog verder in de problemen komen, en vlak voor het einde van de eerste helft brengt Sam met 3 katachtige reflexen redding op inzetten van Sneek. Maar helaas krijgen we de bal niet weg en maakt Sneek op slag van rust de 2-1.

In de rust krijgen de spelers een zogeheten donderspeech, want we maken het onszelf moeilijk door niet gewoon te blijven voetballen, en door niet alles te geven wat we in ons hebben. Voetbal is ook inzet en beleving. En als we dat op kunnen brengen zijn we gewoon een lastig ploegje. Ik vertel ze dat als je alles met elkaar geeft, je ook alleen maar trots kunt zijn op elkaar. Knokken. Borst vooruit want wij zijn DZC!!

En de tweede helft laten we zien dat we kunnen knokken. Worden over een weer felle duels uitgevochten. Maxim speelt een puike wedstrijd tegen de grote sterke reus van Sneek. En als je misschien niet de sterkste bent, kun je hem op zijn minst voor de voeten lopen. Iedere keer weer. Klasse gedaan! Onze verdedigers Ruben, Bibi, Corne, Duuk en Hugo knokken voor wat ze waard zijn en geven Sneek geen millimeter ruimte meer. En ook de kopduels worden in onze verdediging met verve gewonnen.
Gino, Maxim en Kenji vechten als kerels om het middenveld in handen te houden, en langzaam krijgen we steeds meer grip op de wedstrijd. De scheidsrechter komt ogen en oren tekort om de gelijkopgaande wedstrijd onder controle te houden. En nadat Kenji net buiten eigen strafschop hard van achteren is neergetrapt, gebeurt een paar minuten laten hetzelfde nogmaals, maar dan aan de andere kant. Vlak buiten de 16 meter van Sneek. Kenji krabbelt weer op en geeft de bal aan zijn maatje Bram. Die neemt een korte aanloop en legt de bal met zijn linkerbeen subtiel in de verre hoek over de net iets te kleine keeper heen. 2-2 en we vliegen elkaar in de armen.
Nog 10 minuten te gaan. We drukken en drukken en Sneek moet steeds iets verder terug. Het blijft opletten voor de gevaarlijke uitbraken want Sneek heeft een prima en gevaarlijke ploeg.
We krijgen een corner waarbij de bal net niet goed weggewerkt kan worden en Kenji met een omhaal bijna de keeper van Sneek verschalkt. We ruiken bloed! Steeds vaker proberen we langs de stugge verdediging van Sneek te komen en 3 minuten voor tijd combineren Maxim, Gino en Kenji en Bent zich door het middenveld van de tegenstander en sturen Bram weer op pad. Die haalt nog een keer de achterlijn en geeft nog eens hard voor. Rens is goed meegelopen en staat weer op de goede plek en tikt weer bijna binnen. Ook Romeo blijft loeren op zijn kans maar het blijft 2-2. Uiteindelijk blaast de scheids af, en verlaten we met trotse gezichten het veld.

We bedanken na afloop de uitermate sympathieke begeleiding van ONS Sneek en wandelen richting onze spelersbus. Tassen erin, telefoontjes met oortjes weer in en op weg naar de Achterhoek.
En met de nodige drankjes en snoepjes is het achterin de bus een gezellige bedoeling.

Op naar volgende week Boys and Girl!!! Dan wacht ATC' 65 op ons.
Ik blijf alvast in de bus zitten. Nu alweer zin in. Kom op Hans! Gas erop.