DZC '68NieuwsOverige nieuwsJO13-1 laat veerkracht zien!

JO13-1 laat veerkracht zien!

Soms is het zwaar om trainer of zelfs leider te zijn. Niet omdat we geen geweldige groep jongens bij elkaar hebben, maar juist omdat je ze wil helpen als het even niet wil lukken. n wat kun je doen als het even niet gaat zoals het zou moeten? Tja...............
De uitwedstrijd tegen JVC Cuijk stond vandaag op het programma. Een pittige wedstrijd wisten we vanuit de thuiswedstrijd die we al gehad hebben. Daarbij waren we wel de betere partij maar bleek JVC over een extreem stugge verdediging te beschikken. Uiteindelijk wisten we toen na 60 minuten voetbal de 1-0 uit het vuur te slepen, en wisten we dat het vandaag weer niet makkelijk zou worden. Vooral de boomlange, snelle laatste man was net als in de thuiswedstrijd weer een slot op de deur bij JVC. Alle ballen die bij hem in de buurt komen gaan met lange ballen weer net zo hard naar voren. En de snelle aanvallers zijn scherp op deze ballen. In de wedstrijdbespreking hadden we de jongens hiervoor gewaarschuwd. Op je hoede zijn voor die snelle uitbraken.........

Op de vooravond van de wedstrijd worden we zoals wel vaker dit seizoen geconfronteerd met tegenslag. Onze "goalgetter" Bink blijkt zoals wel vaker dit seizoen niet fit genoeg om mee te gaan, en zullen we ons strijdplan iets moeten aanpassen.
Tegenover de teleurstelling staat ook de vreugde over de terugkomst van Nick. Eindelijk hebben we onze "vleugelflitser" terug in de gelederen. En hij zou direct weer laten zien dat hij heerlijk kan voetballen.

We beginnen de wedstrijd aardig, en de eerste speldenprikjes zijn voor ons. Maar het countervoetbal van JVC ligt ons niet zo. En JVC komt er door die lange ballen naar voren steeds vaker gevaarlijk uit. Ook omdat wij slordig zijn en steeds vaker overal te laat. En ondanks de waarschuwingen van ons lijkt er bij ons stroop onder de schoenen te zitten. Het wil gewoon niet echt, en dat heb je soms in het voetbal. JVC gaat steeds brutaler spelen en dat resulteert uiteindelijk in een doelpunt voor de thuisploeg in de 29e minuut waardoor we met een achterstand de rust in gaan.

Het is doodstil in de kleedkamer. Angstaanjagend stil zelfs. De jongens voelen zelf ook wel dat het niet lekker gaat. En wat zeg je dan?.........
"Boys.....als het niet loopt zoals we graag zouden willen, wat moeten we dan doen?"
"Werken"....... "Want alleen door hard te werken, nog feller te zijn, en vooral keihard voor elkaar willen knokken kunnen we het omdraaien." " Het is MAAR 1-0 mannen!"
Daarbij moet gezegd worden dat Jamie ons enorm geholpen heeft door halverwege de eerste helft met een uitstekende reactie al eerder een tegentreffer wist te voorkomen. Aan de andere kant miste onze Nick op een haar na doel.
Het blijft stil in de kleedkamer.........." En als we druk zetten zoals we daar zo vaak op trainen, dan doen we dat met zijn allen, en niet half maar met volle overtuiging!" "En ja, dan heb je soms de kans dat je vol in het duel terecht komt, en ja dan heb je soms dat je hard geraakt kunt worden en en tik kunt krijgen. Maar half de duels in en op halve kracht aanlopen om druk te zetten kan echt niet!" "We zullen volle bak moeten, geen excuus meer" "En de verdedigers moeten bij bij balbezit tegenstander het midden beter afdekken, want ze lopen steeds door het midden weg" "Hier hebben we vooraf zo voor gewaarschuwd".................de koppies staren ons allemaal aan, en het blijft stil.
"Geloof in elkaar.........help elkaar door nog een stapje extra eruit te persen..........kijk naar elkaars shirt en zie die mooie kleuren en dat mooie logo!" "Borst vooruit want wij zijn DZC"...........en langzaam begint het gemor in de kleedkamer............kom op jongens.....we kunnen het, klinkt het. We gaan naar buiten en de geweldig spelende aanvoerder Naut spoort zijn mannen nog eens aan! "Come on boys!!!!!!!!!!" En sommige lopen met vuur in ogen de deur uit. Niet goedschiks dan maar kwaadschiks.

We beginnen de tweede helft prima en JVC komt er eigenlijk nauwelijks aan te pas, maar blijft levensgevaarlijk in de counter. We knokken en ploeteren en zijn nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Naut, Ruben, Gijs, Brent en Sil verdedigen voor wat ze waard zijn en geven alles. Middenvelders Wiebe, Jesse, Rik en Sam doen alles om het middenveld steviger in handen te krijgen, en werken keihard om hun verdedigers te helpen waar nodig. Wiebe is in zijn element lijkt het, want hij zoekt steeds een andere kant van het veld om het blok van de tegenstander uit elkaar te spelen. We hebben wat kleine kansjes gekregen, maar het lijkt maar niet te lukken vandaag. En dan opeens.................

Van achteruit spelen we Nick aan die goed om zich heen kijkt en de slim van zijn tegenstander weggelopen Kenji heeft gezien. Die loopt met de bal iets op maar staat nog aan de zijkant van het veld op zo'n 25 meter van de goal. En met een prachtige boogbal verschalkt hij de keeper van JVC en een ware explosie van ontlading zien we onder onze spelers. Iedereen omhelst Kenji en we lijken een last van ons af te gooien. De gelijke stand van 1-1 is volledig terecht gezien het spelbeeld. Al moet gezegd worden dat JVC voetbal laat zien dat opmerkelijk beter en gevaarlijker was geworden sinds de wedstrijd die bij ons thuis gespeeld is, waarbij de sterke verdedigers ook vandaag weer opvallend aanwezig zijn.

Direct vanaf de aftrap jagen we JVC op, en gaan steeds feller de duels in. De wedstrijd wordt bij vlagen steeds grimmiger. We leggen JVC onze wil op en we krijgen nog 2 prima kansen op een voorsprong. 8 minuten te gaan...........7 minuten te gaan.......en dan trekt de prima spelende Wiebe noodzakelijk aan de noodrem ter hoogte van de middenlijn en krijgt JVC een vrije trap. Zoals het gebruikelijke recept komt de lange centrale verdediger achter de bal staan om met een lange trap de bal in ons 16 metergebied te pompen. We krijgen deze bal niet goed weg en Jamie weet de bal met een boks nog naar de zijkant weg te werken maar JVC blijft de bal voor de voeten krijgen. Ze zoeken prima de vrije man die de bal met een schuiver binnenkant paal langs Jamie schiet. En we kijken 7 minuten voor tijd weer tegen een achterstand staan. Verdiend of onverdiend doet er dan niet toe. JVC speelt gewoon ook een pot wedstrijd en leggen veel energie in de wedstrijd. We trappen af en de bal komt bij Wiebe die direct Nick zoekt. Die lift de bal over de defensie van JVC en de in de spits geposteerde Romijn snelt richt de stuiterende bal en lobt de bal over de aanstormende keeper van JVC in het netje. 2-2. Wat een prachtige pot voetbal om te zien. Hier kunnen beide partijen teleurgesteld zijn over de uitslag. Beide hadden punten kunnen winnen, maar zeker ook kunnen verliezen.
De spanning van de wedstrijd slaat over op beide elftallen en ook op de toeschouwers en een waar voetbal gevecht wordt exact op tijd afgefloten door de prima fluitende scheidsrechter, die terecht een einde maakte aan de wedstrijd. En als ik eerlijk ben, verdienende deze wedstrijd ook geen winnaar en daarom een terechte 2-2.

De zon is inmiddels gaan schijnen en met een deel van de ploeg kijken we naar onze clubgenoten van de JO15-1 die prachtig voetbal laten zien en strijden om de koppositie in de 2e divisie. Uiteindelijk winnen ze met 1-3. Een diepe buiging mannen!

En wij?? Wij maken ons op voor misschien wel het hoogtepunt van het seizoen. Wij gaan volgende week naar Stadion de Geusselt in Maastricht voor onze volgende topwedstrijd eveneens in de 2e divisie. Hier gaan we weer een voetbalfeest van maken boys!

En borst vooruit en hoofd omhoog! Wij lijken gewoon in de top 5 te eindigen in deze loodzware competitie. Geniet hiervan en wees trots op jezelf en elkaar. Jullie leveren een topprestatie die niemand had verwacht. En de weddenschap blijft staan. Bij de eerste overwinning op een betaald voetbalclub trakteer ik iedereen op de MACDONALD'S.
Dus lekker weer een week beter worden en op naar MVV!!