DZC '68NieuwsOverige nieuwsIk betaal toch contributie?

Ik betaal toch contributie?

“Ik betaal daar toch contributie voor?” is een veel gestelde vraag of opmerking als er gevraagd wordt zelf iets te regelen of wanneer er om vrijwilligers gevraagd wordt.  Met dit bericht willen we graag toelichten hoe de contributie tot stand komt en wat we daarmee wel en niet kunnen doen.
Met de contributie wordt iemand lid van de vereniging. Dit houdt in dat diegene in een team ingedeeld wordt zodat hij/ zij wedstrijden kan spelen, trainingsmogelijkheid krijgt en gebruik kan maken van de accommodatie van DZC'68 én lid wordt van de KNVB. De contributie is een belangrijke inkomstenbron voor DZC'68. Op dit moment is dat circa 1/3e deel van de inkomsten.  

De KNVB rekent een bedrag per lidmaatschap, maar ook voor de inschrijving van de teams voor competitie en beker dient de vereniging kosten af te dragen. Wanneer we hierbij het gebruik van de accommodatie (Huur velden, kantine etc) en de wedstrijd-/ trainingskosten (materiaal) bij optellen dan kunnen we concluderen dat de totale ontvangen contributie niet toereikend is om dit allemaal te kunnen bekostigen. Deze extra kosten moeten (en worden) dus opgebracht uit andere inkomsten dan de contributie.

Dat is tevens de reden dat wij als DZC'68 niet willen en kunnen werken met betaalde trainers en scheidsrechters. Deze komen dus uit onze vrijwilligers (ouders, spelers, opa’s, oma’s, vrienden en bekenden).

Hoewel we er natuurlijk naar streven om alles zo goed als mogelijk te organiseren, is hierbij de enthousiaste inzet van onze vrijwilligers van cruciaal belang. Het betalen van contributie is dus géén recht op een scheidsrechter, trainer etc. 

DZC'68 streeft ernaar om de contributie voor iedereen betaalbaar te houden in de komende jaren. Daarom doen wij een beroep op ouders, familieleden, buren, vrienden etc om bij onze mooie vereniging vrijwilliger te worden zodat we als vereniging de kosten en de contributie zo laag mogelijk kunnen houden.

Kom bij onze vereniging, en word vrijwilliger!! Het is ontzettend leuk en het wordt erg gewaardeerd.
Je wordt altijd begeleid en je kunt altijd bij iemand terecht.

Voor vragen en mogelijkheden van vrijwilligerswerk bij DZC'68:

Coördinator vrijwilligerscommissie
Marion Onstenk
vrijw.com@dzc68.nl
06-19069679